Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Megújul a móri kapucinus templom orgonája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 22.

ImageDigitális vezérlést kap a móri kapucinus templom orgonája. Ez - a készítő, Korb Gábor elmondása szerint - a gyors és pontos működés mellett új technikai segítséget is nyújt az orgonistáknak. Ilyen például a setzer-kombináció, amely segítségével az orgonista akár több koncertjének regisztrációját is előre tudja programozni.

 

„Maga a játszóasztal és a vezérlő elektronika teljesen új lesz, a teljes orgonabelső, a szélládák és a sípmű pedig egy alapos felújításon esik át.” – mondta a nagy munka közben Korb Gábor, aki már ismerős lehet olvasóinknak, hiszen ő építette meg a székesfehérvári Hermann László Zeneiskola orgonáját is.

Image
.

A vállalkozó a móri kapucinus templom orgonáján a sípok újraintonálását is elvégzi, így a hangszer hangja sokkal frissebb, hangszínében változatosabb, felhangokban gazdagabb lesz.

Image
.

„A hangszerről még annyit, hogy a Jägerndorfi Rieger orgonagyár készítette.” – mondta Korb Gábor – „Az 1907-ben épült orgonát a cég opus 1385-ös jelöléssel szállította le.” Az orgona játszóasztala egyébként gyönyörű, fehér kőrisből készül, diófa berakásokkal.

Image
Fotó: Korb

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5305&Itemid=33

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >