Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Cannabis ültetvényt találtak egy perkátai házban
Cannabis ültetvényt találtak egy perkátai házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 23.

ImageTöbb, mint félszáz tő kendert találtak a dunaújvárosi rendőrök Perkáta külterületén, egy házban. A cannabis termesztésre szakszerűen átalakított házban két tárnoki férfit fogtak el. Jelenleg mind a ketten bűnügyi őrizetben vannak. - A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 41 éves és egy 30 éves tárnoki férfit gyanúsít azzal, hogy Perkáta külterületén kb. 70 tő kábítószergyanús növényt termesztett egy házban. Az ingatlan tele volt a termesztéshez szükséges eszközökkel, berendezésekkel. A két férfi épp a házban ténykedett, amikor elfogták őket a rendőrök.

 

Németh – Kész Mónika rendőr-százados, a FM RFK szóvivője elmondta honlapunknak, hogy a házban a nyomozók találtak a 6-8 cm-es tövektől egészen a 75 cm-esig növényeket. A legkisebbek – amikből a legtöbb volt – műanyag pohárba voltak elültetve, míg a nagyobbak a 18 cm-esektől a 75 cm-esig műanyag kaspóban voltak.

Image
.

A növényeket, valamint a helyszínen talált különböző eszközöket a rendőrök lefoglalták, és szakértői vizsgálatnak vetik alá. A két férfit a nyomozók előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószerrel visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Image
.

Egyik férfi ellen sem először folyik büntetőeljárás. Mind a ketten voltak már büntetve. Az idősebb személyt elítélték már csalás és lopás miatt is. Jelenleg mind a ketten bűnügyi őrizetben vannak. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság mindkettőjük előzetes letartóztatását kezdeményezi az ügyészségen.

 
< Előző   Következő >