Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Elnyerte az első magyar kupát a Vesta!
Elnyerte az első magyar kupát a Vesta! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 23.

ImageElső ízben rendeztek női Persecutor Futsal Magyar Kupát hazánkban. A fergeteges hangulatban lebonyolított döntőn a fehérvári Vesta City Line K és 3S csapata fölényesen győzött: 7-1-re megverte a Tolna-Mözs lányait. A csapat ezt követően tiszteletbeli elnököt is választott, méghozzá dr. Cser-Palkovics Andrást, aki a lányok elmondása szerint a kezdetektől fogva igen sokat tett értük.

 

Szinte egyenes út vezetett a győzelemig: a Vesta-nak gyakorlatilag nem voltak ellenfelei, s ha mindehhez hozzávesszük azt, hogy a csapat már háromszoros magyar bajnoknak mondhatja magát – és nagy esély van rá, hogy idei szezonban is megnyerik a bajnokságot, hiszen már most toronymagasan vezetnek -, bizony nehéz dolga volt annak, aki ki mert állni a fehérvári lányok ellen.

Image
.

Dombai-Nagy Anett, a Vesta csapatkapitánya elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy már tizenhat éve focizik, de ez volt az első eset, hogy játékát élőben nézhették a televízió-nézők.

Az együttes erősségét mutatja, hogy már nagyon régóta együtt játszanak a lányok. Igaz, hogy „csak” 2004-ben alakult meg a csapat, ám például Dombai-Nagy és Pádár Anita már több, mint tíz éve együtt focizik kis- és nagypályán, tehát (ahogy ők mondják), már messziről hallják egymás gondolatait is. Ráadásul nagyon sok válogatott szintű játékossal rúgják a bőrt. (Megjegyezzük: Dombai-Nagy öt gólt szerzett a móri mérkőzésen, ami miatt különdíjat is kapott!)

Image
.

A csapat néhány nappal ezelőtt tiszteletbeli elnököt is választott dr. Cser-Palkovics András személyében, aki – a lányok elmondása szerint – mindig nagy elismeréssel beszél róluk, rendszeresen látogatja mérkőzéseiket, és nagyon sokat tett az együttesért.

Így felkerestük a közismert politikust, aki elmondta, hogy pár hónappal ezelőtt játszott a Vesta ellen egy barátságos mérkőzésen, ahol ki is kapott csapata. (Erről hírt is adtunk akkor: http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5229&Itemid=1  )

Image
Fotó: Temesvári Márta

„A pályán éreztük, hogy mennyire ügyesek, technikailag képzettek a vestások.” – nyilatkozta dr. Cser-Palkovics András – „Azóta vagyunk kapcsolatban az egyesület vezetőivel. Most is ők hívtak meg a kupadöntőre, ahol magabiztos győzelmet aratva elhódították az első ízben kiírt magyar kupát. Ezúton is gratulálok nekik és köszönöm, hogy dicsőséget szereztek Fehérvárnak. A jövőben több figyelmet érdemel a női futsal, és azon belül a vezérhajó, azaz a fehérvári Vesta is."

Kapcsolódó cikkeink:

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5229&Itemid=35

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5197&Itemid=35

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5230&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >