Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ezüstérem a világbajnokságon
Ezüstérem a világbajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. április 26.

ImageA feljutás volt a tét a Szlovénia - Magyarország világbajnoki mérkőzésen. A hazai pálya előnyét élvező szlovének jobb napot fogtak ki a mieinknél, így ők szerezték meg az A-csoportos tagságot jelentő győzelmet. - Gyors szlovén góllal kezdődött a mérkőzés, egy védelmi megingásunkat követően Ticar juttatta vezetéshez a hazaiakat (1-0). Ám kisvártatva sikerült egyenllítenünk, ráadásul emberhátrányból. Egy támadóharmadbeli buli után Sille lőtt a kék vonalról, bombájába Vas Márton ért bele, így lett védhetetlen a korong (1-1).

 

A folytatásban jobbára mezőnyjátékot láthattunk, néhány kiállítással színesítve - a szünet igazságos eredménynél érte a feleket. A középső felvonásban beleerősítettek a hazaiak, mind jobban fölénybe kerültek.

Rendre csak szabálytalan eszközökkel tudtuk a lendületüket megtörni - rengeteget kellett létszámhátrányban játszanunk. Nem is bírtuk ki: a harmad vége előtt bő két perccel Kranjc zúdította emberfórból védhetetlenül Hetényi mögé a pakkot (2-1). Pont a mammut fölé érkezett a korong - sajnos, tökéletes lövés volt.

Sajnos a befejező húsz percet is emberhátrányban kezdtük, és ezzel a lehetőséggel is élt Szlovénia: gyors figura végén Ticar emelt középről a hálóba (3-1). Próbálkoztak a fiúk a felzárkózással, ám ellenfelünk roppant rutinosan verte vissza a támadásainkat. Az 54. percben Mursak vállalkozott szólóra, senki sem tudta útját állni, így egészen a kapunkig robogott, és bődületes erővel repítette a korongot a kapuvas mellé (4-1).

Ezen az estén - el kell ismerni - jobb volt Szlovénia, így megérdemelten jutottak fel az A-csoportba.

A mieink teljestíménye is minden dicséretet megérdemel, hiszen a magabiztosan kivívott ezüstérem komoly siker a magyar jégkorongozás számára ebben az igen erős csapatokat felvonultató, kiegyenlített mezőnyben.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >