Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Prosperó-sikerek aranyban mérve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 28.

ImageA januári balassagyarmati siker után örömmel tehetjük közhírré, hogy a Prospero Színkör „Helver éjszakája” című előadása a Veszprémben megrendezett VII. Arany Deszka Fesztiválon újabb komoly díjakat szerzett! A szakmai zsűri ugyanis arany minősítést adott az előadásnak. Ezen kívül Nagy Éva és Szabó Zoltán külön színészi díjat kapott alakításáért, a közönségszavazás alapján pedig második helyezést értek el a legjobb női, illetve a legjobb férfi alakítás kategóriában.

 

Micskó Zoltán, a Prospero Színkör egyik tagja elmondta honlapunknak, hogy a Színkör életében különösen fontos ez az elismerés, mivel ez az első országos arany minősítésű előadásuk.

A zsűri tagjai voltak:

Dömötör Tamás, rendező

Pataki András, rendező

Perényi Balázs rendező, drámatanár

Néhány információ a Magyar Szín-Játékos Szövetség minősítési rendszeréről: "Arany minősítés: a produkciót a MSzJSz minősítő zsűrije látta, színházi élményt nyújtónak, más együttesek számára mintául szolgálónak találta, széleskörű (országos) forgalmazását támogatja, az együttes országos (pályázati alapok) kiemelt támogatását javasolja. A produkció az országos fesztiválokon előminősítés nélkül részt vehet."

A Helver éjszakáját legközelebb május 15-én, 19 órakor adják elő a fehérvári színészek Budapesten, a Zöld Macska Diákpincében. A fehérvári közönséget pedig szeretettel várják május 28-án, 21 órakor a Helyőrségi Klub udvarán, ahol az új, "Faust - Unborn Visions" címú produkció bemutatója lesz a Kortárs Művészeti Fesztiválon.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5175&Itemid=33  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >