Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ma találkozik az államfő és a Fidesz elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. április 28.

ImageOrbán Viktor, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje ma találkozik Sólyom László köztársasági elnökkel, hogy a kormányalakítással kapcsolatos kérdésekről tárgyaljanak. A Köztársasági Elnöki Hivatal hétfőn azt is közölte az MTI-vel: május 14-re tervezi összehívni az államfő az Országgyűlés alakuló ülését, feltéve, hogy a parlamenti választásokkal kapcsolatos jogorvoslati eljárások lezajlanak addig. Az alakuló ülés végleges időpontját az államfő akkor állapítja meg, ha megszületik a választások jogerős eredménye.

 

A Fidesz-KDNP vasárnap este, a 2010-es országgyűlési választások második fordulóján megszerezte a kétharmados parlamenti többséget.

Sólyom László vasárnap este az Országos Választási Központban jelentette be, hogy a lehető legkorábbi időpontra kitűzi az Országgyűlés alakuló ülésének időpontját. Mint mondta, az ország érdeke, hogy minél hamarabb megalakuljon az új kormány. Közölte, a választás eredménye egyértelmű, a győztes párt, a Fidesz-KDNP példátlanul erős felhatalmazást szerzett a következő négy évre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >