Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Az ingatlantulajdonosok kötelezettségeiről... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 28.

ImageA Székesfehérvár Városgondnoksága Kft, mint a zöldterületek, parkok fenntartója a közterületeken egész évben végzi a parkfenntartás aktuális munkáit. A közterületek szépítésében az ingatlantulajdonosok nagy része mindig is aktívan részt vett. 2007 óta az ingatlanok és a közterületek tisztántartásáról szóló 15/2007. (XII.10.) önkormányzati rendelet szabályozza valamennyi ingatlantulajdonos feladatát.

 

„A rendelet alapján az ingatlantulajdonosnak a közterület tisztántartásával és zöldterületek ápolásával kapcsolatban meghatározott kötelezettségei vannak.” – tudtuk meg Mészáros Attila sajtóreferenstől – „Egyrészt az ingatlan előtti járda (úszótelek esetén az épület körüli járda, annak hiányában 1 m széles sáv), valamint a járda melletti (zöld)sáv úttestig terjedő területének gondozása, tisztántartása, szemét- és gyommentesítése. Ha az ingatlannak két közúttal is érintkezése van, úgy fenti feladatok mindkét irányra vonatkoznak. Másrészt az ingatlan melletti nyílt árok és ennek műtárgyai tisztántartása, gyom-mentesítése.”

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

A Városgondnokság ezúton kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanuk előtti zöldterületek fenntartását a Városgondnokság által végzett színvonalon szíveskedjenek rendben tartani.

Az ingatlantulajdonosoktól az alábbi munkák elvégzését kéri a Városgondnokság: az áprilistól – novemberig tartó időszakban havonta egy alkalommal gyepkaszálás, kaszálék összegyűjtése és elszállítás, a cserje és sövénykapálás, valamint a murva és a díszburkolat gyommentesítése, évente három alkalommal sövénynyírás, illetve októbertől márciusig évi öt alkalommal őszi lombgyűjtés és elszállítás.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >