Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ökumenikus kórustalálkozón járt a Vox Mirabilis Kamarakórus Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 29.

ImageA Móri Vegyeskar már több, mint öv éve minden évben megrendezi hagyományos kórustalálkozóját, amelyre rendszeresen meghívnak más együtteseket is. A kórus karnagya – immár két éve – Somlyai Zsombor, aki egyben kántorizál is a szőlő városában. Innen jött az ötlet: akár ötvözni is lehetne e kettőt! Így idén ökumenikus kórustalálkozót tartottak. A programra pedig meghívták a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórust is.

 

Somlyai Zsombor elmondta honlapunknak, hogy mindig öt-hat kórust invitáltak a találkozóra, idén viszont közel tíz együttesnek tudtak meghívót küldeni. Mivel régóta tartó, nagyon jó kapcsolatban állnak a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórussal, így természetesen őket sem hagyhatták ki a meghívottak közül.

Image
Somlyai Zsombor
 

„Nagyon örülök, hogy létrejött ez a találkozó Móron. Már évek óta szerettünk volna részt venni rajta.” – nyilatkozta Zemlényi Katica – „Az egyházi zene, a kórusművek nagyon fontosak az életünkben.” 

Image
Zemlényi Katica és fia
 

A Vox Mirabilis két évvel ezelőtt ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Az együttes elismertségét jelzi, hogy nagyon sok helyre kapnak meghívást Magyarországon, s határon kívülről is. Zemlényi Katica szerint nagyon jó, hogy most meghallgathattak más kórusokat, mert így bepillantást nyerhettek az ő művészetükbe is.

Image
A programot megnyitó kórus előadása
 

A három naposra nyúlt rendezvény első napján minden együttes lehetőséget kapott arra, hogy bemutatkozzon, este pedig szentmisét tartottak a kórusok részvételével. Másnap az énekesek részt vettek a különböző egyházközségek szentmiséin, istentiszteletein, s így – Somlyai Zsombor szavait idézve – „A szakrális zene a helyére került.”

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

 Zárásként pedig csákvári Gospel Kórus adott nagysikerű koncertet a plébánia templomban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >