Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Ilyen alapon be lehetne hívni a bolondballagókat is, hogy döntsenek!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 29.

Image„Két fontos problémát szeretnék felvetni.” – kezdte Róth Péter napirend előtti felszólalásában. – „Az egyik, hogy néhány évvel ezelőtt kötöttünk egy megállapodást arról, hogy bevezetjük a napirendi pontok elektronikus közvetítését. Ehhez képest most is hat boríték fekszik előttem az asztalon. A másik pedig, amiről beszélni szeretnék, egy olyan probléma, amely komolytalanná teszi a működésünket: az, hogy miért nem sikerült határidőre kiküldeni számos fontos, városfejlesztéssel foglalkozó napirend anyagát?”

 

Róth Péter kifejtette: nagyon tiszteli képviselő-társait, „A polgármestert pedig meg is védem, ha a sajátjai ki akarják csinálni”, „a jegyző úr pedig bámulatos munkát végez”, de már megint nagyon sok olyan napirendi pont van, amelynél az szerepel megjegyzésként: „Az előterjesztést később küldöm meg”.

Image
.

Róth Péter azt kérte, hogy az előterjesztők indokolják meg, miért nem sikerült kiküldeni határidőre számos fontos, városfejlesztéssel foglalkozó napirend anyagát? Miért nem lehetett kiküldeni az anyagokat a meghívóval együtt?

„Ilyen alapon be lehetne hívni a bolondballagókat is, hogy döntsenek!” – mondta a politikus – „Vegyük végre komolyan magunkat!”

Image
.

Dr. Bóka Viktor jegyző válaszában elmondta, hogy való igaz, sok anyagot később küldtek ki, de az az egyeztetések elhúzódása miatt van. És igaz, hogy a mostani közgyűlési iratok átadása nem ment gördülékenyen, de legközelebb ez másként lesz…

Felszólalt Rockenbauer Lajos, az MSZP frakcióvezetője is, aki egyet értett Róth Péter felvetésével. Mint mondta: ha már úgyis gépre viszik az anyagokat (hiszen ez feltétlenül szükséges a nyomtatáshoz), akkor már egyszerűbb lenne elektronikusan átküldeni a képviselőknek is.

Image
.

Hangsúlyozta, hogy a későn megkapott előterjesztésekkel nem tudtak érdemben foglalkozni.

Warvasovszky Tihamér szavazásra bocsátotta Róth Péter felvetését, azaz, hogy végignézzék-e egyesével az említett pontokat abból a célból, hogy eldöntsék, tárgyaljanak-e ma róla? A javaslatot 17 igen, 3 nem és 6 tartózkodással elfogadta a testület.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Az előterjesztők indoklásának kérése 12 igen, 5 nem és 13 tartózkodást kapott.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >