Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Gőzerővel folyik a munka az utánpótlásban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. április 30.

ImageAz Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia Kercsó Árpád vezetésével lassan három hete, április 12 óta gőzerővel készül, s három korosztályba is érkeztek új játékosok. A kezdeti tapasztalatokról az akadémia vezetőjét, Kercsó Árpádot faggattuk.

 

 

- Három korosztállyal kezdtük meg a munkát április 12-én – vágott bele a szakember -, s nyugodtan mondhatom: a fehérvári fiatalok iszonyatosan sokat fejlődtek a korábbi időszakban. A kezdeti tapasztalataim nagyon jók, a gyerekek maximálisan fegyelmezettek, fejlődőképesek, a körülményekről pedig kellemesek a benyomásaim. Fantasztikus minden.

- Melyik korosztályról van szó, s kik a segítői?

 - Ahogy már említettem, három korosztályt dolgoztatunk: az előkészítők, vagyis a 11-12 évesek, a kölykök, a 13-14 évesek és a serdülők, akik 15-16 esztendős játékosokból állnak. A munkámat egy kapusedző, Ládai András, valamint két – futballból vett kifejezéssel élve - „pályaedző”, Rajz Attila és Sofron Attila segítik. Utóbb i kettő szakember egyébként végig e három korosztály mellett dolgozik majd, s a bajnoki meccseket hármunk között osztjuk el a későbbiekben. Én leginkább a serdülő mérkőzéseken veszek majd részt, de ha például a 15-16 évesek könnyebb, míg a kölykök nehezebb találkozót vívnak, akkor cserélünk. A lényeg, hogy mindhárman teljesen képben leszünk e három csapatot illetően.

- Hallani új tehetségek érkezéséről is. Ezzel kapcsolatban mit tudhatunk meg?

- Erdélyből biztosan eddig egy tehetség ütötte meg a szintet, ő a serdülőkhöz csatlakozik, de elképzelhető, hogy oda érkezik még valaki. Velem egyébként összesen tíz tehetség jött, de csak olyanokat „hozunk” és „veszünk fel”, akik kimondottan húzóerőt jelentenek. És ezt azért lényeges hangsúlyozni, mert akik április 12-től velünk dolgoznak, azok elérnek majd egy bizonyos szintet, és a később érkezőknek annál nehezebb lesz a dolguk a bekerülésre. De visszatérve a kérdésre: a serdülőkhöz tehát egy csíkszeredai játékos csatlakozott, s a húszfős keretbe három hely úgymond még „kiadó”. Az előkészítőknél három új arcot találunk – Pestről, Győrből, Zalaegerszegről -, itt még öt hely kiadó az első húsz között. És végül a kölyökcsapat, ahová szintén hárman érkeztek, és szintén kiadó még öt hely.

- Mikorra dől el véglegesen a keretek összetétele?

 - Az első három sor tagjainak augusztus 15-ig ki kell alakulnia, legalábbis ez lenne az ideális. Valószínű minden korosztályban húszfős kereteket alakítunk ki, de csak három sorral játszunk, mert a negyedik sor szerepeltetése az első sor kiiktatást jelentené. Talán kölcsönadással oldjuk meg a problémát, de ez még egyelőre nincs letisztázva. Amit viszont fontosnak tartok kihangsúlyozni, hogy senki előtt nincs bezárva a kapu, ha jelentkezik és tehetséges, akkor közöttünk a helye. A kapu bárki előtt nyitva áll.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >