Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egy kampány krónikája képekben Nyomtatás E-mail
Írta: orbanviktor.hu   
2010. május 03.

Image"Ez a könyv valójában egy történelmi eseményről szól, ennek a mementója." - fogalmazott Orbán Viktor annak a fotóalbumnak a bemutatóján, amely az országgyűlési választásokat megelőző kampánykörútját Az "Egy kampány krónikája - Orbán Viktor 2010" című kiadvány Burger Barna fotográfus munkáit tartalmazza, végigkísérve a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét a szövetségeseivel kötött választási szerződés aláírásától kezdve a kampány utolsó napjáig.

 

A fotók Kerekegyházától Brüsszelig igyekeznek azt bemutatni - miként a fotós a könyv előszavában is fogalmaz - "milyen emberi pillanatokból áll össze egy kampány, s miként élte ezt meg egy olyan férfi, akit a nagyközönség elsősorban a kamerák és reflektorok fényében ismer".

Orbán Viktor, a sajtótájékoztatón a könyvről úgy nyilatkozott, míg az a fotósnak elsősorban egy művészi alkotás, addig számára - és azoknak, akik részt vettek a kampányban - inkább egy mementó. Mint fogalmazott "emlékeztető Magyarország egy hatalmas történelmi pillanatára", hozzátéve, ma még nem is tudjuk, pontosan milyen jelentősége van, amelynek az eljöveteléhez ilyen sokan dolgoztunk együtt.

Image
.

A Fidesz elnöke felidézte azt a Burger Barnával kötött megállapodását is, miszerint nem fognak beleszólni egymás munkájába.

"Nekem ehhez a könyvhöz csak annyi közöm van, hogy én hagytam magam" - jegyezte meg. A fotóalbum véleménye szerint egy szuverén alkotás, és ez az alapja annak, hogy Burger Barna nem egy politikai munkát, hanem egy alkotást szeretett volna létrehozni.

Orbán Viktor utalva Cseh Tamás egy mondására, miszerint Viszockijtól azt tanulta "zenélés közben nem kell szépnek lenni", megjegyezte, saját szakmája nyelvére lefordítva ez úgy hangzik, "győzelem közben nem kell szépnek lenni".

Image
.

A sajtótájékoztatón Burger Barna elmondta, hogy a könyv eredete 1993-ra vezethető vissza, amikor az akkori amerikai elnök beiktatása kapcsán Washingtonban járt. Mint felidézte, akkor találkozott azzal a fotóalbummal, amely bemutatta Bill Clinton útját a kormányzóságtól az elnökségig.

Hozzátette, egyebek között azt szerette volna megmutatni, hogy Magyarországon el tud-e emelkedni a napi politikától egy hasonló album, egy érzelmekkel teli könyv.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >