Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Fejér Megyei Közgyűlésen történt...
A Fejér Megyei Közgyűlésen történt... Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. május 03.

ImageFejér Megye Közgyűlése ülést tartott, amelyen 41 napirendi pontot fogadtak el. Az eseményt követően dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztatóját egy fontos bejelentéssel kezdte. Április 27-én, két nappal a választások után, végre napirendre tűzte az Alkotmánybíróság a megyei önkormányzat 2007 áprilisi beadványát. Megvizsgálják a Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló törvényt, illetve a megyei önkormányzatok finanszírozására vonatkozó rendelkezések alkotmányosságát.

 

Dr. Balogh Ibolya elmondta: határozott álláspontjuk, hogy 2007-től a költségvetések törvénysértő alapon nyugodtak. Ennek ellenére a múlt évet, megfeszített gazdálkodással, sikerült jól zárni, és erről – szavaztuk is ezt támasztja alá –, még az ellenzéknek is azonos az álláspontja. A délelőtti közgyűlésen 41 napirendi pontot tárgyaltak, melyek között túlnyomórészt beszámolók, összefoglalók szerepeltek. F

ontosnak tartotta kiemelni dr. Balogh Ibolya a Fejér Megyei Szent György Kórház " Korszerű regionális onkológiai hálózat kialakítása " című pályázaton való részvételéről szóló közgyűlési döntés megerősítését." Amennyiben póluskórházat akarunk, nem tehetjük meg, hogy a Szent György Kórház ne induljon ezen a pályázaton. A kiemelt, központi intézmény mindenképpen feltételezi e feladat kialakítását" - hangsúlyozta a közgyűlés elnöke.

Emlékeztetett arra is: a megyei kórház főigazgatói posztjára kiírt, korábbi pályázat nem volt sikeres. Mivel fontos munkák és pályázatok vannak folyamatban, a megyei közgyűlés úgy döntött, a továbbiakban nem az orvos-igazgatót, hanem dr. Szabó Lászlót, a korábbi főigazgatót bízzák meg e feladatkör ideiglenes ellátásával.

A képviselők elfogadták a Fejér Megye Közgyűlése által alapított gróf Klebelsberg Kuno Emlékérem adományozására tett javaslatot. A díjat a pedagógusnapon adják majd át. Mint rendszeresen, ezúttal is téma volt a gyermekvédelemmel kapcsolatos infrastruktúra fejlesztése. " Nagyon nehéz döntéseket kellett meghozni, hiszen a megyei önkormányzatnak továbbra sincsenek bevételei, a költségvetés sok kívánalmat hagy maga után. Tulajdonképpen a semmiből építjük a várat "- mondotta.

Több együttműködésről szóló beszámoló hangzott a testületi ülésen, továbbá két pályázat kapcsán döntöttek együttműködésről a képviselők: a velencei Fejér Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Diákotthona és Gyermekotthona valamint a Nemzeti Táncszínház közös pályázatának támogatásáról, illetve a "FINálé 2010" című programsorozat támogatásáról, melyre május 15-én a megyei önkormányzat és az MMK - Művészetek Háza közös megrendezésben kerül sor.

Elhangzott az is a közgyűlési sajtótájékoztatón: a Fejér Megyeri Önkormányzat 300 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásra pályázik az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok számára kiírt keretből, az elmaradt illetékbevételek, valamint az áfa és az infláció emelkedése miatt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >