Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Íme a Fidesz-kormány névsora Nyomtatás E-mail
Írta: hírTV, fidesz.hu, orbanviktor.hu   
2010. május 03.

ImageHivatalosan is bemutatta kormányának minisztereit Orbán Viktor leendő miniszterelnök hétfőn a Parlamentben. A második Orbán-kormányban nyolc minisztérium lesz. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot Navracsics Tibor, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot Réthelyi Miklós, a Vidékfejlesztési Minisztériumot Fazekas Sándor, a Külügyminisztériumot Martonyi János, a Nemzetgazdasági Minisztériumot Matolcsy György, a Belügyminisztériumot Pintér Sándor, a Honvédelmi Minisztériumot Hende Csaba, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot pedig Fellegi Tamás vezeti majd.

 

Emellett Navracsics Tibor és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesek lesznek, Varga Mihály pedig a Miniszterelnökséget vezeti majd államtitkárként. A Fidesz-KDNP kijelölt kormányfője leendő minisztereinek bemutatása előtt arról beszélt, mi az, amit felfogásuk szerint az emberek elvárnak a leendő magyar kormánytól.

Image
fotó: Pelsőczy Csaba

Mint hangsúlyozta, a választópolgárok döntése nem egyszerűen egy kormány megalakításáról szólt, hanem a kétharmados parlamenti eredménnyel megalapítottak egy új gazdasági, és politikai rendszert. Ennek része a kormány, amely feladata a nemzeti ügyek képviselete, illetve megvalósítása.

Kifejtette, hogy Magyarországnak olyan kormánytagokra van szüksége, akik meg tudnak felelni, a már említett új politikai és gazdasági rendszer megalapításának, követelményeinek.

Hozzátette ezek az emberek megfelelő kvalitásokkal és jártassággal rendelkeznek, tapasztalt vezetők. Készen állnak arra, hogy politikai vezetőként viselkedjenek, azaz döntéseket hozzanak, és azokért vállalják a felelősséget.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >