Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Megzavarták a gépkocsi-feltörőket
Megzavarták a gépkocsi-feltörőket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 05.

ImageEgy járókelő zavart meg három gyanúsan viselkedő férfit, akik Székesfehérváron, a Cserepes közben egy autó körül ólálkodtak. A trió ezt követően beült Suzukijába, majd elhagyta a helyszínt. Sokáig azonban nem jutottak, mert a Bakony utcában – a szemtanú bejelentését követően helyszínre irányított járőrök – igazoltatás alá vonták őket. Az autóból - annak átvizsgálása során - több gépkocsi-feltörésre alkalmas eszköz került elő, feszítővas, textilkesztyű, gépkocsi-emelő, kerékkulcs, és még egy tégla is.

 

A három férfit – akik egyikénél sem volt igazolvány, amivel igazolni tudták volna magukat - ezt követően elszámoltatásuk, valamint adataik megállapítása végett a rendőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. Ott ketten bediktálták valódi adataikat. A 25 éves és a 24 éves enyingi férfiakat tanúként hallgatták ki, majd ezt követően szabadon engedték. Harmadik társuk viszont valótlan adatokat diktált be a nyomozóknak. Több órán keresztül nem akarta megmondani saját adatait. Hajnalban azonban elszólta magát, megmondta anyja nevét, így sikerült személyét beazonosítani.

„A 31 éves enyingi férfiről kiderült, négy körözés van érvényben ellene.” – nyilatkozta honlapunknak Németh – Kész Mónika rendőr-százados, a FM RFK szóvivője, aki elmondta, hogy az illetőt két ügyben is körözte a Fejér Megyei Bíróság BV Csoportja szabadságvesztés letöltése miatt, míg két elfogatóparancsot adott ki vele szemben a Székesfehérvári Rendőrkapitányság.

A fehérvári nyomozók azért keresték, mert ő volt a harmadik tagja annak a csapatnak, akik február elején fegyverrel kirabolták Székesfehérvár, Kelemen Béla utcában található non-stop üzletet. Két veszprémi társát még márciusban elfogták a rendőrök, őt azóta keresték.

A másik körözés kábítószerrel való visszaélés miatt vele szemben indított büntetőeljárás során lett ellene kiadva. Korábban is folyt mát vele szemben büntetőeljárás. Ő volt az a személy, aki még 2006. júniusában egy Dodge Viper-rel okozott halálos közlekedési balesetet Enying külterületén.

Ittasan ült volán mögé, majd haladása során jelentősen túllépve a megengedett sebességet, elvesztette uralmát a járműve felett, és szántóföldbe vágódott. Ő is és utasa is kirepültek az autóból. Utasa – egy 25 éves sárosdi nő – a helyszínen életét vesztette. A sofőr könnyen sérült.

A férfi gyanúsított kihallgatása jelenleg még tart. Az ellene folyamatban lévő büntetőeljárások során szükséges nyomozati cselekmények elvégzését követően a rendőrök a BV-be szállítják át.

 
< Előző   Következő >