Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elszámoltatás és a gazdasági összeomlás elkerülése
Elszámoltatás és a gazdasági összeomlás elkerülése Nyomtatás E-mail
Írta: orbanviktor.hu   
2010. május 05.

Image"Két ügy van, melynek rendezése nem tűr halasztást, ez az elszámoltatás, illetve az ország megmentése a gazdasági összeomlástól." - hangsúlyozta Orbán Viktor a Fidesz és a KDNP frakcióinak alakuló ülésén. Orbán Viktor beszédében nagyszerű pillanatnak nevezte, hogy megérezhetik azt az erőt, amelyet a választópolgárok hoztak létre a választások második fordulójának éjszakáján. Ugyanakkor hangsúlyozta, ezt az erőt azért adták a kezükbe a polgárok, mert a változásokat nem az utcán akarták elérni, hanem a politika hagyományos keretei között.

 

Hozzátette, néhány héttel ezelőtt valóságos forradalom zajlott le a szavazófülkékben. Felhatalmazást arra kaptak, hogy ennek a forradalomnak céljait, vívmányait, értékeit képviseljék. A Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje szólt arról is, hogy a történteknek van egy történelmi olvasata is. Rendszert váltani nem lehet.

Ha valaki úgy dönt, hogy egy rendszert maga mögött akar hagyni, egyetlen választása, hogy a rossz rendszert megdönti, és egy újat alapít helyette. Eljött az ideje tehát, egy új rendszer alapításának, amely neve a nemzeti együttműködés rendszere, amelyet lépésről lépésre kell felépíteni.

Image
Fotó: orbanviktor.hu

A kormányfőjelölt bejelentette, az elszámoltatáshoz tartozó ügyek között van egy, amely külön elbírálást igényel, ez pedig a 2006. október 23-án történtek kivizsgálása. Mint fogalmazott, ebben az ügyben nincs helye óvatosságnak, hezitálásnak.

"Ezért felelni kell, a törvényes keretek között, de felelni kell mindenkinek, aki ebben részt vett. Nincs kivétel sem rangra, sem beosztásra, sem életkorra" - szögezte le. Orbán Viktor elmondta, politikai, bajtársi és testvéri támogatásra van szüksége, illetve ezekben áll a Fidesz-KDNP képviselők rendelkezésére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >