Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Jótékonysági estet szerveztek Tanárki Gábor őssejt-beültetésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 06.

ImageJótékonysági estet szervezett a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola az intézmény egyik tanulója, Tanárki Gábor számára. A fiatal fiú izomsorvadásban szenved, és betegségén csak az őssejt-beültetés segítene. A műtétet Kínában lehetne végrehajtani, ám a család nem tudná kifizetni a vele járó költségeket. Ezért döntött úgy az iskola, hogy segít a fiún.

 

Tanárki Gábor most érettségizik a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskolában. A fiatal fiú izomsorvadásban szenved. Betegségét három éves korában diagnosztizálták, s bár az „enyhébb” kategóriába esik, állapota mégis rohamosan romlik, s mihamarabb őssejt-beültetésre van szüksége.

Image
.

Mivel egyre nehezebben tudott járni, öt évvel ezelőtt egy csontkovácshoz fordult segítségért, aki meggyógyítani ugyan nem tudta, ám stabilizálta állapotát. Nélküle Gábor ma már felállni sem tudna, és tolókocsiba kényszerülne.

Image
.

Ő viszont még meg tud tenni pár lépést önállóan. Huzamosan járni viszont nem tud, így osztálytársai viszik át ölükben egyik teremből a másikba, amikor óráról órára mennek.

Image
.

Szülei nemrég találtak egy klinikát Kínában, ahol elvégeznék a műtétet, amely jelentősen javítana állapotán. Ezen jó eséllyel indulhatna is, hiszen még nincsen olyan súlyos stádiumban. A kezelés költségeit azonban nem tudja a család finanszírozni, hiszen öt millió forintba kerülne a gyógyítás. Így az összeg előteremtésében segítséget ajánlott a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola.

Image
.

Szűcs Ágnestől, a rendezvény szervezőjétől megtudtuk, hogy idén már három alkalommal szerveztek jótékonysági estet a fiú javára. Legutóbb az iskolában, ahol fellépett a Művészeti Alapiskola Modern Tánctagozata, ezen belül a csókakői, a bodajki és a kincsesbányai diákok, záró számként pedig duetteket adtak elő a Szakközépiskola 11. évfolyamos növendékei.

Image
.

Az összefogás „nagyságát” pedig mi sem mutatja jobban, mint az, hogy közel 80 gyermek mutatta be produkcióját a színpadon.

Image
Fotó: Szalai Zsolt

 

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5865&Itemid=33

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >