Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mi újság a Tárnok-Székesfehérvár vonalszakasz építésével? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 08.

ImageFazakas Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tájékoztatta honlapunkat a Tárnok-Székesfehérvár vonalszakasz építési munkálatairól. Eszerint elkezdődött a Martonvásár állomás előtti ívek végleges állapotra való szabályozása. Ezzel párhuzamosan a felsővezeték átépítése is folyik. Martonvásár állomásnál a végponti (Székesfehérvár felőli) kitérőkörzet jobb oldalának átépítésével befejeződött az állomás vágányhálózatának átépítése.

 

Az új gyalogos aluljáró belső burkolási munkái, liftek elhelyezése folyamatban van. Folyik a perontetők szerelése is.

- Martonvásár - Kápolnásnyék állomásköz:

Befejeződött az új felsővezetéki oszlopok állítása, április 20-tól mindkét vágányon közlekednek a vonatok. Baracska megállóhelynél, a Váli völgyben elkezdődött a kétoldali támasztótöltések építése, melyekbe mintegy 75.000 m3 anyag kerül, a jelenlegi magas töltés állékonyságának biztosítására. Pettend megállóhelyen elkészült az aluljáró vágányok alatti szerkezete, a provizóriumok kiemelésre kerültek. Folyik a két rámpa földmunkája, betonozása.

- Kápolnásnyék állomás:

Folyik az állomás átépítésének előkészülete, a rakodóterület és a GMPSZ telep kiürítésével. Kápolnásnyék - Gárdony állomásköz: Velence megállóhelynél elkezdődik az új gyalogos aluljáró építése a 7. sz. főút alatt, mely a főút terelésével, kisebb forgalomkorlátozással jár. Velencefürdő megállóhely új gyalogos aluljáró belső burkolási munkái, lépcsők kialakítása zajlik. A gitáros emlékhelynél épülő gyalogos aluljáró szigetelése után a belső betonozási munkák vannak folyamatban. Az állomásközben folytatódik a zajcsökkentő elemek elhelyezése.

- Gárdony állomás:

Folyik az új gyalogos aluljáró Keszeg utca alatti szakaszának építése. A kivitelezés a Keszeg utcán forgalomkorlátozással jár. Április 30-tól a parkoló felét visszaadtuk a forgalomnak. A munkálatok nyáron szünetelnek, május 31-re a Keszeg utca helyreállított burkolattal járható lesz. A felújított gyalogos felüljáró utómunkálatai folynak, a felüljárót a gyalogos forgalom részére május 30-ig átadjuk.

- Gárdony - Dinnyés állomásköz:

Átadásra került az új jobb vágány. Április 28-án elkezdődött a bal vágány átépítése, jelenleg a régi vágány bontása folyik. Agárd megállóhely peron jobb oldala ideiglenes burkolattal került forgalomba. A végleges burkolat a bal vágány átépítése, és a megállóhelyi épület újjáépítése után készülhet el. Folyamatban van Új-Dinnyés megállóhelyen az új gyalogos aluljáró szerkezet építése. A vonatok május 30-tól már az új megállóhelyen állnak meg Dinnyés állomás helyett. Az állomásközben minden gyalogos és közúti átjáró nyitva van, lezárásuk az átépítés üteme szerint legfeljebb egy-egy napra várható.

 - Dinnyés állomás:

Befejeződött az állomás bontása, átalakítása nyílt vonali forgalmi kitérővé. Elkezdődött az útátjáró átépítése, melyet június 18-án adunk vissza a közúti forgalomnak. A vonatokra a vágányok melletti ideiglenes peronokon lehet felszállni, május 30-ig.

- Mellékvonal, Pusztaszabolcs – Székesfehérvár szakasz:

Folyamatban van a vízelvezető árkok, rézsűk rendezése, a környező terület rendezése. Befejeződött a vágányok szabályozása. Folyik az új útátjáró sorompók felszerelése.

- Börgönd – Szabadbattyán szakasz:

A pálya felújítása megtörtént. Folyamatban van az útátjárók felújítása. A teljes munkaterületen folyamatos a kisműtárgyak (kerethidak, boltozatos hidak, átereszek) felújítása, a kapcsolódó mederrendezés, valamint a vízelvezető árkok rendezése. Kapcsolódó multimédia

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >