Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Felhívás a szemét-problémára Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Tóth István polgármester, Gárdony   
2008. július 08.

ImageTisztelt Üdülővendégeink! Az idegenforgalmi szezon beköszöntével szeretnénk felhívni a figyelmüket egy, a városunkban már több éve kialakult, de egyre jobban elburjánzó visszásságra. Az üdülőtulajdonosok egy kisebb, de sajnos igen nagy kárt okozó része azt a helytelen gyakorlatot követi, hogy vasárnap délután, illetve este, amikor a nyaralójából hazatér, a hétvégén összegyűlt szemetét műanyag zsákban nem az ingatlana előtt helyezi el, hanem azt elviszi, és az ingatlanától távol eső helyeken, pl.: parkban, bokrok aljában, út mellett, vagy az utcai szemétgyűjtő edény mellett, illetve a zsákot abba beletuszkolva szabadul meg a szeméttől.

Érthetetlen számunkra ez a szokás, hiszen a háztartási hulladék elszállítását végző szolgáltató cég az üdülőingatlanok elől a műanyag zsákban kitett szemetet a szolgáltatási szerződés értelmében elszállítja. Ez a magatartás, azon túl, hogy rontja a városképet és elriasztja az ideérkező turistákat, jelentős anyagi kárt okoz az önkormányzatnak, hiszen a fent leírt módon elhelyezett illegális szemét elszállításának díját meg kell fizetnünk a Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Kft. részére.

Felhívjuk az üdülőtulajdonosok és az idelátogató vendégek figyelmét, hogy az illegális szemétlerakást a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete 2008. július 01-től hétvégenként fokozott figyelemmel ellenőrzi. Az ellenőrzés keretében Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének „A közterületek tisztántartásáról, a zöldterület és parkfenntartással összefüggő feladatok végrehajtásáról” szóló 21/2004. (V.19.) számú rendeletében foglaltak alapján a közterületen szemetet elhelyező személyekkel szemben a maximális, 20.000,- Ft-os összegű helyszíni bírság kiszabásáról fognak intézkedni.

A helyszíni bírságolás tényét el nem ismerő, továbbá a bírságot be nem fizető, jogellenes magatartást elkövető állampolgárokkal szemben szabálysértési eljárás lefolytatására kerül sor, melynek során szintén a maximális, 30.000,- Ft összegű pénzbírság kerül kiszabásra.

Kérem településünk valamennyi itt lakó polgárát és ide látogató vendégét, hogy közös erővel őrködjünk a város rendje és tisztasága felett.

Gárdony Város Polgármestere

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >