Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
35 éves a Vidi-Ovi! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 10.

Image35 éves a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda (Kindergarten Maiglöckchen). Az intézményt a legtöbben egykori nevén, azaz „Vidi-Ovi”-ként ismerik. "A múlt történelem, a jövő egy titok, és ez a pillanat egy ajándék." (Vedisch) - e találó gondolat jegyében ünnepelik e héten az óvodában a születésnapi évfordulót. A programok között szerepel ünnepi gálaműsor, kiállítás a „régi idők képeiből”, játék-tárlat, születésnapi tortavágás, s – többek között - még bábszínházi előadás is lesz.

 

„Amikor 1975-ben a Videoton létrehozta e gyönyörűséges gyermekparadicsomot, az utódnemzedéki népesség a csúcson volt.” – nyilatkozta a Fehérvári Híreknek Halmai Tamásné, az óvoda vezetője – „Míg a szülők dolgoztak, kisgyermekeik reggel fél 6-tól délután fél négyig az óvodában gondoskodó ellátásban részesültek a 35-40 fős csoport-közösségekben.”

Image
Egykori csoportkép a Gyöngyvirág óvodából

Az óriási létszámok ellenére a nevelőmunka egyszerűbb volt, mert minden óvoda, minden korosztály azonos mérce szerint dolgozott. Halmainé rávilágított arra, hogy ma sokkal szerteágazóbb, differenciáltabb az óvodai élet.

Image
Így ünnepeltek régen az intézményben

Ők például saját tervezésű program szerint dolgoznak. Különlegesen jó adottságaikat kihasználva mindennapi életszervezésük fő pillérei: a komplex egészségnevelés, a környezettudatosság, az idegennyelvi nevelés.

Image
.

Az óvodában az ünnepi hét a "Zöld Óvoda" és "Madárbarát Óvoda" címekhez hűen a "Madarak -fák napja" szellemiségében telik el.

Image
És ilyen a "mai" műsoros délután...

„Programjaink sora emelkedetté és közös élménnyé teszi a 35. születésnapot: régi idők játék-kiállításával, múlt-idéző fotókkal, születésnapi tortával, Habakuk Bábszínházzal, "virgonckodó" vidám nappal, ajándékkal, ünnepi gála- műsorral.” – mondta az óvoda vezetője.

Image
Színes fotók: Temesvári Márta

Honlapunkon már többször is foglakoztunk a Gyöngyvirág óvodával, mint a kometencia alapú oktatás egyik fő példájával.

Kapcsolódó cikkeink:

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=103&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5834&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4231&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2838&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >