Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Mátray László érdemelte ki idén a Kaszás Attila-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 10.

ImageMátray Lászlónak ítélték oda idén a Kaszás Attila-díjat. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze tegnap este vehette át a kitüntetést a Vörösmarty Színházban, a Mozaik Színészünnep keretében. A 2008-ban alapított elismerést az idén harmadik alkalommal ítélték oda titkos szavazással, s másodszor kapta meg határon túli művész. A díjat az a színész érdemelheti ki, aki nem csak kimagasló művészi teljesítményt nyújt az elmúlt évadban, hanem jelentős közösségszervező szerepet is vállal a társulatban.

 

A Mozaik Színészünnep közönségét Vasvári Csaba, a Vörösmarty Színház igazgatója köszöntötte, majd a rendezvény fővédnöke, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök emlékezett a díj névadójára.

A Mozaik Színészünnepen, Kaszás Attila művészbarátai, valamint együttesek, előadók léptek színpadra. A jótékonysági gálaest bevételét a Közhasznú Alapítvány Kaszás Attila Szellemi Hagyatékának Ápolásáért, a Vakok Batthyány László Gyermekotthont Római Katolikus Óvodája, Iskolája, valamint a Kemence Varázsa Közhasznú Alapítvány támogatására fordítják.

A Kaszás Attila-díjat eddig Szarvas Józsefnek, a Nemzeti Színház színművészének és Nemes Leventének, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tagjának ítélték oda.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >