Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Manócskák a Platánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

ImageFelhők között táncoló, holdas égen átúszó Manócskák hintenek gyermeki boldogságot a Platán Galériában. Színesek, vidámak, s három dimenziós képeken varázsolnak álmot, szépséget, s szivárvány-csodát a szürkeség helyett. Testük sóból, liszből, vízből és olajból készült, amelyre vízbázisú festék került. Ötletesek, szellemesek, s rendkívüli alapossággal kidolgozott testük ámuldozásra késztet. Szülőanyjuk Gál Tünde, egy GYES-en lévő anyuka, aki a sókerámiában bontakoztatja ki kreatív énjét.

„Időtlen szeretet / Itt lenni Veled…/ Pillád leragad / Engedd el Magad! / Halkan dúdolom / Aludj angyalom… / Álmodj szépeket / Álmodom veled.” – egy idézet azon versek közül, amelyek alkotásait díszítik. A képeket ugyanis költemény-részletek teszik teljessé.

Az egyiken például egy síró lány látható, akit Manócskák vígasztalnak. „Sose keseregj / míg él a Szeretet / a sivatagból is / Tündérkert lehet.” – áll mellette a vigasz Postás Beáta tollából.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

S nem is lehet ez másként, hiszen egy édesanyát mi más inspirálhatna a legjobban, mint saját gyermekei, az ő nevelésük, s a mesék világa. Gál Tünde így főként tündéreket, koboldokat, angyalokat, bohócokat, udvari bolondokat és babákat formáz meg, amelynek láthatóan nemcsak gyermekei, hanem a munkáiból rendezett tárlatok vendégei is felettébb örülnek..

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >