Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kertművészeti kiállítást rendeznek a fehérvárcsurgói kastélyparkban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 11.

ImageBelgium, Franciaország és Spanyolország lesznek a díszvendégei az idei, immár hatodik Európai Dísznövény és Kertművészeti Kiállításnak a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában. A KDOP révén megújuló Fejér megyei kastély 50 hektáros parkjába mintegy tízezer látogatóra számítanak június első hétvégéjén.

 

A Károlyi József Alapítvány ebben az évben is megrendezi a Budapesttől 80 kilométerre található fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában az Európai Dísznövény és Kertművészeti Kiállítást. Az immár hagyományos rendezvény szervezését a Budapesti Francia Intézet, Belgium és Spanyolország budapesti nagykövetségei, illetve a Magyar Turizmus Zrt. is támogatják.

Image
.

A mintegy tízezer látogatót vonzó program díszelnöke Sólyom Lászlóné, Erzsébet asszony, a köztársasági elnök felesége, fővédnökei pedig a Virágos Magyarországért egyesület és a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége.

Bajnai Zsolt, a Picasso Média Tanácsadó Kft. munkatársa elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy az idei kiállítás kiemelt témája a bambusz, jelenjen az meg különböző civilizációk vagyonaként, építőanyagaként, táplálékaként vagy éppen kulturális szimbólumaként. A június 4-én, pénteken megnyíló, és egész hétvégén látogatható kiállításon növénynemesítők, csemete kertészek, tájépítészek is bemutatkoznak, de szakember-találkozókra éppúgy sor kerül, mint gyermek- és kulturális programokra.

Image
.

A VI. Európai Dísznövény és Kertművészeti Kiállítás látogatói megtekinthetik az Európai Unió által támogatott Közép-Dunántúli Operatív Program pályázatán közel 500 millió forintot elnyert kastélyfelújítást is. Az 1999-ben indult felújítás tavaly novemberben kezdődött fázisában a kastély középső – az egykori könyvtárnak is otthont adó – szárnya újul meg.

A kastély építtetőjének ükunokája által 1994-ben életre hívott Károlyi József Alapítvány egyik célja, hogy helyreállítsa, és kulturális találkozóközponttá alakítsa Fejér megye egyik legszebb épületegyüttesét.

Kapcsolódó cikkünk:

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=309&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >