Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kása lett a legeredményesebb... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 12.

ImageNyílt napot tartottak nem régiben Dunakeszin, a Kutyavezető-képző Központban, ahol megismerkedhettek a rendőrség és a rendőrkutyák munkájával. Az érdeklődők megtekinthettek egy látványos kutyás bemutatót, ahol csoportos fegyelmező-, egyéni fegyelmező-, csoportos őrző-védő-, speciális kábítószer és robbanóanyag kereső-, és speciális őrző-védő gyakorlatokat hajtottak végre a kutyák. A rendezvényen a „Legsokoldalúbb kutya”, „Bűnügyi Területen a Legeredményesebb kutya” és „Eredményes elfogás” díjat vehetett át három kutyavezető és kutyája.

 

R. Szabó Ágnes, a FM RFK szóvivője elmondta honlapunknak, hogy "A bűnügyi területen legeredményesebb rendőrkutya" címet kapta a Fejér megyében szolgáló Bereczki László főtörzsőrmester Kása nevű szolgálati kutyája. Kása - hívónevén Hektor, azaz Heki - két éve végezte el a bevetéshez szükséges tanfolyamot, és már az eltelt időszakban számos kiemelkedő nyomkövetést hajtott végre.

2010-ben ő vezeti az eredményességi listát hat eredményes nyomkövetéssel. Mint emlékezetes Heki vett részt a 2009-évben Székesfehérváron történt takarékszövetkezeti rablás elkövetőjének felderítésében is. Kása és gazdája a dunakeszi rendezvényen az országos rendőrfőkapitánytól vette át az elismerést.

Image
.

„E hír szomorú apropója, hogy néhány nappal ezelőtt Kása elpusztult.” – mondta R. Szabó Ágnes – „Gazdája hétfő reggel hiába szólongatta négylábú kollégáját. Kása, a bűnügyi terület legeredményesebb rendőrkutyája azóta az égi régiókban szaglássza a bűnözők nyomait és onnan kíséri figyelemmel gazdája és ittmaradt négylábú társai, Frédi, Lilu és Nózi munkáját, remélve, hogy egyszer majd ők is olyan eredményesek lehetnek, mint amilyen ő volt.”

Kása gazdája Bereczki főtörzsőrmester Liluval dolgozik tovább.

 
< Előző   Következő >