Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Akadálymentesítés a Sarló utcai Egészségcentrumban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 13.

ImageA jövő hónapban újra megtelik élettel a Sarló utcai Háziorvosi Egészségcentrum. Székesfehérvár egyik sűrűn lakott övezetében már régen szükség volt az egészségügyi intézmény korszerűsítésére – amely nemrégiben meg is történt. Ráadásul a kivitelezési munkák során a beruházónak szem előtt kellett tartania az akadálymentes közlekedési lehetőségek kialakítását is.

 

Az eredményről tegnap délután, egy helyszíni bejárás során tájékozódhattak az érintett közösségek, a mozgáskorlátozottak, értelmi fogyatékosok, nyugdíjasok, siketek és vakok képviselői.

Csabai Dorina Eszter kommunikációs tanácsadótól megtudtuk, hogy a résztvevők alapvetően elégedettek voltak a megvalósítással, de számos további javaslatot is tettek a felújítást végző cég vezetőinek. A felújításra Székesfehérvár 20 millió forint támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program keretében. Ezt a város 45 millió forint önerővel egészítette ki.

A két ütemben megvalósuló beruházás során védőnői szolgálatot is kialakítottak a Sarló utca 25. szám alatti rendelőintézet másik épületében. Ebben a részben mozgássérült vizesblokk, váró, tanácsadó és irodai helyiségek kerültek kiépítésre. A beruházás során a liftet is át kellett alakítani, hogy a mozgáskorlátozottak meg tudják közelíteni kerekesszékkel az összes rendelőt és a vizesblokkokat.

Csabai Dorina Eszter azt is elmondta, hogy a műszaki átadás-átvételi eljárásra 2010. május 14-én kerül sor, majd ezután megindul a használatbavételi eljárás. A terveknek megfelelően június végére befejeződik a munkálatok sora, beszerzésre kerülnek a működéshez szükséges engedélyek. A szakhatóságok hozzájárulása után hamarosan visszaköltözhetnek rendelőikbe a háziorvosok, és immár akadálymentesített, korszerű környezetben fogadhatják pácienseiket.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5702&Itemid=32

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >