Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hasznos volt az ausztriai edzőtáborozás Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. július 08.

ImageCsapatunk az elmúlt hetet a Windischgarstenben töltötte, s Ausztriában három edzőmeccset is játszott: a román Unirea Urzicenitől és a szlovák MFK Kosicétől egyaránt 4-2-es vereséget szenvedett, a ciprusi Apoel Nicosia ellen pedig 2-2-es döntetlent játszott. Vezetőedzőnk, Disztl László értékelte az FC Fehérvár honlapjának a táborozás tapasztalatait.

- Remek körülmények között készülhettünk és három igen kemény meccset is játszhattunk - kezdte a szakvezető. -  Ellenfeleink nemzetközi szinten is komolynak nevezhetőek, hiszen a román és a ciprusi gárda is indul az UEFA-kupában. Játékban és küzdelemben is fel kellett vennünk a ritmust és ez időnként sikerült is. Az eredmények ezúttal másodlagosak, az a fontosabb, hogy nagyjából láthattuk, ki mire képes, kitől mit várhatunk majd. Megnézhettük az új játékosokat és a fiatalokat, és együtt lakva ismerkedhettünk meg velük.

Az edzőmeccsek legfontosabb tanulsága talán az volt, hogy bebizonyosodott: ami itthon, a hazai bajnokságban elég lehet, az a nemzetközi szinten könnyen kevésnek bizonyulhat...

- Biztos, hogy ha előre akarunk lépni, gyorsítanunk kell játékunk ritmusán - folytatta Disztl László. - A még rendelkezésünkre álló hetekben csiszolnunk kell összjátékunkat is, és meg kell találnunk a védelem ideális felállását, hiszen ha Horváth Gabi elmegy, újjá kell szerveznünk hátsó alakzatunkat. A keretben még lehet apró változás, esetleg még bekerülhet valaki, úgyhogy egyelőre nem tudok részletesebben nyilatkozni, de bízom abban, hogy csapatunk alkalmas lesz a kitűzött célok megvalósítására.

Egyelőre sajnos sok sérültünk van, Sebők Zsolt, Sitku Illés, Dvéri Zsolt, Simek Péter, Polonkai Attila és Sifter Tamás sem teljesen egészséges - reméljük, hogy hamarosan valamennyien teljes értékű munkát végezhetnek. Játékosaink kedden két edzésen vesznek részt, szerdán pedig Nyitrán játszanak felkészülési mérkőzést. Csütörtökön egy, pénteken két tréning lesz, szombaton pedig a ZTE, a Kaposvár és a Haladás társaságában a szombathelyi Király Kupán vesz részt a Fehérvár.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >