Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Tisztulhat a közélet Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. május 15.

Image"Az alakuló parlament munkája során tisztulhat a közélet, oszolhat a korrupció gyanúja, illetve teret nyerhet az a felismerés, hogy a morális magatartás jó befektetés." - hívta fel a figyelmet Horváth János, az Országgyűlés fideszes korelnöke a parlament alakuló ülésén tartott beszédében. Horváth János korelnök elsőként a magyar Országgyűlés három, a közelmúltban elhunyt képviselőjére - Raj Tamásra (SZDSZ), Dragon Pálra, (FKgP, MDF) és Toller Lászlóra (MSZP) - emlékezett, majd külön köszöntötte a határon túli magyarok képviselőit.

 

Mint fogalmazott, ez az Országgyűlés olyan lépéseket kíván tenni ebben az ügyben, melyekkel adósai maradtunk önmaguknak is.

Horváth János szívügyének nevezte a magyar Alkotmány, a gazdasági élet és a hazai jövedelmek elosztásának furcsaságainak kiküszöbölését. A Parlament korelnöke beszédében az újraelosztások körüli visszásságokról is beszélt. Kiemelte, az elmúlt rendszer felszámolása után az állami tulajdonban lévő termelőeszközök privatizálása nem az elvárások szerint történt.

Image
fotó: Pelsőczy Csaba

Magyarázatképpen hozzáfűzte: a rendszerváltást követően az lett a gyakorlat, hogy a korábbi vállalatvezetők "a helyükön maradtak", így a kommunista funkcionáriusok váltak a piacgazdaság irányítóivá. Horváth János rámutatott arra is, a korábbi rendszer képviselői majdnem államcsődbe vitték az országot.

Az Országgyűlés fideszes korelnöke a parlament alakuló ülésén tartott beszédének végén úgy fogalmazott, az alakuló parlament munkája során tisztulhat a közélet, oszolhat a korrupció gyanúja, illetve teret nyerhet az a felismerés, hogy a morális magatartás jó befektetés.

Hozzátette azt is, a képviselők előtt álló út legfontosabb mérföldkövei a bizalom, a kezdeményezés, valamint a hatékony munka.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >