Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kidőlt fák, összedőlt vályogház, lezárt utak, katasztrófahelyzet Fejérben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 17.

ImageA Velencei Vasútállomáson kidőlt egy fa ma délelőtt 09 óra 10 perckor, ami leszakította a felső-vezetéket, és ráesett a vasúti sínekre, valamint a 7-es főút egy részét is elfoglalja. A Budapest- Székesfehérvár közötti vasúti forgalom így 10 óra 12 percig szünetelt. A jobb vágányt azonban sikerült helyreállítani, így váltakozó irányból engedik a vonatokat. Azonban több szerelvény arra várakozik egy-egy állomáson, hogy tovább engedjék. Késésekre kell számítani ezen a vonalon.

 

A 7-es főút is csak egy sávon járható Velencénél, így a rendőrök váltakozó irányból engedik a forgalmat.

- A rendőrség tájékoztatása szerint a 1104-es út mellett a Bicskei halastó kiöntött, így Mányra a 1104-es úton nem lehet eljutni, a rendőrök az 1-es főúton lévő körforgalomnál a mányi utat lezárták. A település Csabdi felől közelíthető meg egy mellékúton.

- Kincsesbányán, a Hunyadi utcában egy ház nádtetejének egy részét elvitte a szél, valamint kidőlt a kémény is. Személyi sérülés nem történt. A benn lakó családot ki kellett telepíteni. Rokonoknál helyezték el őket.

- Bodajkon egy vályog lakóház dőlt össze. Mivel azonban az ott lakók már korábban kiköltöztek, személyi sérülés nem történt.

- Bakonycsernyén és Bodajkon több lakóházból ki kellett telepíteni a benn lakókat vasárnap, illetve ma délelőtt.

 - Balinka el van zárva a külvilágtól, nem lehet egyik irányból sem megközelíteni a Gaja áradása miatt, így le van zárva a 8209-es út 8+900 km szelvényben, valamint a 8209-es út a 4+500 km szelvényben.

- A móri halastavak áradása miatt lezárásra került a bodajki bekötőút, azaz a 8209-es út az 1+300 km szelvényben, valamint a fehérvárcsurgói bekötőút a 8205-ös út az 1-es km szelvényben.

- Vasárnap délután rádőlt egy fa egy 41 éves férfire Bicske, Csákvári utcában. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

- Ma délelőtt Székesfehérváron, a Szabadságharcos utcában, az uszoda közelében dőlt ki egy fa. Megsérült közben egy 35 év körüli nő, aki egy 3-4 éves körüli gyerekkel volt. A hölgy szerencsére csak hámsérüléseket szenvedett, a kisgyerek nem sérült meg.

- A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője megerősítő erőket csoportosított át a veszélyhelyzettel érintett térségbe, elsősorban az anyagi javak védelmére, valamint a katasztrófahelyzet elhárításában közreműködő szervek megsegítésére. A kitelepítéssel érintett lakóházak nem maradnak őrizetlenül.

 
< Előző   Következő >