Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A születést ünnepelték Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 18.

ImageEgy héten át minden a szülésről szólt a móri Lamberg-kastélyban. A Móri Nőkért és Anyákért Közhasznú Egyesület ugyanis „Születés Ünnepe” címmel egy olyan programsorozatot szervezett, amelyen a várandósságtól kezdve a kisgyermekek neveléséig minden téma helyett kapott. Ennek megfelelően a rendezvényen dr. Ranschburg Jenő klinikai gyermek szakpszichológus, a pszichológiai tudományok kandidátusa például a korai szülő-gyermek kapcsolatról tartott előadást.

 

Az előadók között találhattuk még – többek között - Királyné Révész Ágnes logopédust, aki a kisgyermekkori beszédfejlődési zavarokról beszélt, Noll A. Nandu független bába pedig a gondoskodás bábai modelljét, a vajúdástámogatást vázolta fel az érdeklődőknek.

A Móri Nőkért és Anyákért Közhasznú Egyesület azzal a céllal alakult, hogy segítséget nyújtsanak a móri kistérségben élő kisgyermeket tervező, váró és nevelő nőknek, az élethelyzetükből adódóan felmerült kérdések megválaszolásában, életüket megkönnyítő alternatívák megtalálásában.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Az egyesület tevékenysége során a nőiség, az anyaság, a szülés és a születés minél teljesebb, tudatos megéléséért munkálkodik.

A rendezvénysorozaton a szülőket és gyermekeiket „ringató foglalkozás” is várta Szabó Imola Éva vezetésével, az érdeklődők megismerkedhettek a mosható pelenkázással, a babaúszás fontosságával, dr. Horváth Zsuzsanna gyermekorvos a homeopátia alkalmazásáról mesélt, s szórakoztató programokban sem volt hiány.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >