Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Viharkárok, árvíz - bevetésen a tűzoltók... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 19.

ImageA székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére az elmúlt napok csapadékos és szeles időjárása miatt további 80 bejelentés érkezett kedden reggel 6:00 órától 18:00 óráig. Ezzel a székesfehérvári tűzoltóság működési területén a viharkárok száma most már meghaladja a háromszázat. Kedden szintén fakidőlések miatti veszélyhelyzeteknél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, főként Székesfehérváron és a Velencei-tó környéki településeken. A tűzoltóság három gépjárműfecskendője és négy különleges szeren folyamatos bevetésen van.

 

Bisztricz Anett, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivője elmondta honlapunknak, hogy a tűzoltókat a maroshegyi Székely utcához is riasztották, ahol a zártekerteknél derékig ért délután a víz, s itt az önkormányzat el is rendelte a hétvégi házakban élők kitelepítését.  

Image
.

A tűzoltókra elsősorban azért volt szükség, mert a bejelentők egy ott élő idős nőt napok óta nem láttak. A hölgy szerencsére lakókocsijától néhány méterrel távolabb egy fabódéban, száraz helyen húzta meg magát, ám az ott tartott állatok – kecskék, disznók, szárnyasok – továbbra is a vízzel borított területen voltak.

Image
.

Az egyik elöntött háznál a tűzoltók segítettek a bent tartott házimacskák kimentésében.

Image
.

Kedden a székesfehérvári káresetek felszámolsát a Babtista Szeretetszolgálat Rescue24 mentőcsapata segítette.

Image
Fotó: Bisztricz Anett

Kedden a beavatkozó szolgálati csoport: "A" CSOPORT

 
< Előző   Következő >