Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Gépkocsivezetők Ügyességi Versenye Dunaújvárosban
Gépkocsivezetők Ügyességi Versenye Dunaújvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 21.

ImageEgyedülálló versenyötlettel állt elő a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán Kőhalmi László r. zászlós, akinek nevével a különböző baleset-megelőzési programok kapcsán már sokszor találkozhattak a dunaújvárosiak. Ő volt a kiötlője annak a baleseti szimulációnak is, amit tavaly szeptemberben Dunaújvárosban több száz fiatal nézhetett végig a balesettől egészen a halottszállítók megérkezéséig, szembesülve ennek kapcsán egy diszkó-baleset következményeivel.

 

Azóta erről elkészült egy videó-anyag is, amelyet az ország több iskolájában is levetítettek már. Holnap Pakson kerül sor ugyanennek a baleseti szimulációnak az élő bemutatására.

„A zászlós elgondolása alapján kerül megszervezésre május 28-án a Dunaújvárosi Közbiztonsági Rendezvénysorozat keretén belül a közlekedési csapat-verseny.” – tudtuk meg Németh – Kész Mónika rendőr-századostól, a FM RFK szóvivőjétől, aki elmondta, hogy a program célja a mindennapi gépkocsivezetők körében, a biztonságos közlekedésre való felhívás.

A háromfős csapatok mind elméletben, mind gyakorlatban megmérettetnek. A közlekedési verseny ugyanis két részből áll. A versenyzőknek ki kell tölteni egy 66 kérdéses tesztsort, valamint végig kell menniük a rendőrség által biztosított civil autóval egy ügyességi rutinpályán.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kiírása alapján a versenyre összesen 15 csapat jelentkezett. Csapatot állít ki a Dunanet Kft., a Dunaújvárosi Hírlap, a Ferrobeton Zrt., a Hankook Tire Magyarország Kft., az InterSpar, az ISD Dunaferr Zrt., a Pálhalmai Bv Intézet, a Pálhalmai Agrospeciál Kft., a Rádió 24, a Suzuki Allegro, a VÉD-SZ Kft., a mentők, a tűzoltók, a vám- és pénzügyőrök, valamint természetesen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság is.

A verseny lebonyolítása során a kapitányságnak segítséget nyújt a Nemzetközi Közlekedési Hatóság, valamint az AuTóth, a Stop, illetve a Sárga Taxi Autósiskola és a Független Rendőr Szakszervezet. A rendezvény megnyitója május 28-án 10.00 órakor a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság épületében lesz.

Maga a verseny két helyszínen fog zajlani. A teszteket a versenyzők az Október 23. téren, a vizsgabizottság épületében fogják kitölteni, míg a rutinpálya a Magyar úti Inno Parkban, a volt orosz laktanya területén lesz felállítva. Utóbbi helyszínen lehetősége lesz arra mind a versenyzőknek, mind az érdeklődőknek, hogy kipróbálják az ittas szemüveget, a csúszós tréninget, illetve a motoros szimulátort is. Az eredményhirdetésre várhatóan délután 16.00 órakor kerül sor.

A versenyre nevezni ugyan már nem lehet, de a csapatok szurkolóit, illetve az érdeklődőket nagy szertettel várják a dunaújvárosi rendőrök.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >