Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vasváris győztesek a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciáján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 21.

ImageNégy első és egy második helyezés az országos döntőben - A székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola 3.a és 6.a osztályának tanulói győzelemmel érkeztek haza a budapesti Rózsakerti Általános Iskolából, a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája országos döntőjéből, ahol az ország számos pontjáról bejutott tanulókkal mérték össze tudásukat kutatásmódszertan kategóriában.

 

Csabai Dorina Eszter kommunikációs tanácsadótól megtudtuk, hogy a tudományos versenysorozatot Dr. Zsolnai József professzor kilenc éve indította útjára azzal a céllal, hogy az egész országban felkutassák és kiválasszák azokat a tehetséges gyerekeket, akik kiemelkedően teljesítenek egy-egy tudományos probléma feldolgozásában és az akadémikusokból álló zsűri előtti prezentációjában.

Az idei országos döntőben a Nagy Lajosné és Matyi József által felkészített 3.a osztály három tanulója, Magony Gellért, Ondi Gábor és Orova Dorina első helyezést, Pluhár Zsófia pedig második helyezést ért el. A 6.a képviseletében Kovács Gergely szintén első helyen végzett, felkészülését Tóth István tanár úr irányította.

A Vasvári Pál Általános Iskola értékközvetítő és képességfejlesztő programjában részt vevő 3.a osztályt négy, a 6.a-t egy tanuló képviselte a verseny országos döntőjében. Orova Dorina a penészgombák fejlődéséről, Magony Gellért a sárkányokról, Ondi Gábor Leonardo emelőgépéről, Pluhár Zsófia a Szent István szobrok lóábrázolásáról, míg Kovács Gergely egy fűnyíró robotról (Lego Figaro) tartott előadást. A kutató diákok felkészültségét hűen tükrözi az elnyert négy első és egy második helyezés.

„Az eredmény különösen értékes annak fényében, hogy a zsűri soraiban akadémikusok, neves kutatók és pedagógiai szakemberek foglaltak helyet Dr. Zsolnai József professor emeritus, az MTA doktora, valamint Dr. Czakó József PhD, habilitált egyetemi docens vezetésével.” – mondta Csabai-Dorina Eszter.

Laczkó Gábor, az iskola igazgatója a döntőben elért eredményeket kommentálva kiemelte, hogy a diákok szorgalmán, a felkészítő tanárok és a szülők lelkesedésén túl a Vasváriban folyó értékközvetítő és képességfejlesztő program sikerét is jelzi a tanulók országosan is kiemelkedő eredménye: „Igazgatóként arra a legbüszkébb az ember, ha diákjaink az iskolából kikerülve megállják helyüket további tanulmányaik során, majd az élet sűrűjében is. Mérföldkőként jelzik azonban a mostanihoz hasonló országos eredmények, hogy az út, amin iskolánk elindult, a helyes út, a célravezető út. Ezen haladunk tovább!”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >