Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Tekerj egyet Fehérváron!
Tekerj egyet Fehérváron! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 26.

ImageGyermekkorunk világa éled újra a székesfehérvári Szabadművelődés Házában, ahol a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében Tekerős Diamozi Találkozót rendeznek május 27-én, délután 2 órától. Neves gyűjtők vállalkoztak rá, hogy matuzsálemi korú gépeiket maguk tekerve a közönség előtt bemutassák kedvenc történeteiket. A találkozó alkalmából a szervezők Diafilmtervező pályázatot is hirdettek, a legjobb három munkából diafilm készül. A beérkezett kincsekről csütörtökön délután hull le a lepel, a pályázók ekkortól tartják bemutatóikat.

 

Ki ne emlékezne a 30-asok, vagy az idősebb generációk körében arra, milyen is a diafilm, és kit ne varázsolt volna el gyermekkorában édesanyja mesélő hangja, vagy éppen a diavetítő működési mechanizmusa? A mesélés ezen formáját mára a modern technika kiszorította – volna, ha A Szabadművelődés Háza nem hirdeti meg diavetítő-gyűjtő és diafilmtervező pályázatait. Családias hangulatú délutánra készülnek csütörtök délután a székesfehérvári Csónakázó-tó tövében működő intézményben.

Trupka Zoltán, A Szabadművelődés Háza munkatársa elmondta honlapunknak, hogy a felhívásra több „matuzsálemi korban lévő” érdekes és szép diavetítő is érkezett. Ezekből kiállítás nyílik, sőt, tulajdonosaik személyesen is részt vesznek a találkozón, ahol kedvenc meséiket vetítik le és olvassák fel az érdeklődőknek. A vetítő-felolvasóknál is többen vállalkoztak arra, hogy mai meséket álmodjanak meg diafilmre.

A pályázók között van 16 éves diák és profi animációs szakember egyaránt. Kicsiknek és nagyoknak szóló történetek is születtek, a három legjobból diafilmet készíttet A Szabadművelődés Háza.

„Ütközet a krumpliföldön” - ez Bíró Ferenc 16.30-kor kezdődő előadásának a címe. Székesfehérvárra érkezik ugyanis a legnagyobb hazai diafilmgyűjtő, akinek archívumában minden itthon kiadott diafilm megtalálható. A tulajdonában lévő ritkaságokból ízelítőt kaphatnak a résztvevők a csütörtöki bemutatón.

A találkozó helyszíne: A Szabadművelődés Háza (Székesfehérvár, Fürdő sor 3.)

A találkozó kezdési időpontja: 2010. május 27. (csütörtök) 14.00 óra

Programja:

14.00 I. Fehérvári Tekerős Diamozi Találkozó - diafilmvetítés

15.30 Mai mesék kicsiknek és nagyoknak – a diafilmtervező pályázatra beérkezett tervek bemutatása

16.30 Ütközet a krumpliföldön - Bíró Ferenc előadása

17.30 Diafilmtervező pályázat díjátadása

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >