Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Győri ETO - Videoton FC: 1-0 (0-0)
Győri ETO - Videoton FC: 1-0 (0-0) Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. május 28.

ImageNem sikerült… A Videotonnak megvolt az esélye arra, hogy 2010. május 23-án este, Győrben megnyerje története első bajnoki címét, de végül Fortuna is elpártolt tőlünk. Az ETO szerzett egy szerencsés gólt, és ez megfosztotta a Videotont attól is, hogy bajnoki döntőt játsszon. Csapatunk jobban kezdte a mérkőzést, mint ellenfele, talán még azt is mondhatjuk, hogy a tavaszi szezon második felében egyszer sem játszott olyan jól, mint Győrben, az első harminc percben.

 

Kritika ezúttal is csak a befejezéseket érheti: tudtuk, hogy gólt kell lőni Győrben, ez nem sikerült, igaz jó néhány alkalommal csak a szerencse mentette meg Stevanovicot és az ETO-t a góltól. Bár korábban eldönthette volna a mérkőzést, az első félidő hajrájában tompább lett csapatunk, sőt a második félidőben a Győri ETO átvette a játék irányítását.

Hozzájárult ehhez az is, hogy Pintér Attila cseréinek, valamint némi átszervezésnek köszönhetően kicsit offenzívabb lett az ETO, fölénybe került a középpályán, és miután a labdavesztés után inkább a Videoton védősorától indultak a támadások, túl nagy területen kellett már átvinni a labdát ahhoz, hogy helyzeteink alakuljanak ki.

Tény az is, hogy – különösen a második félidőben – a támadó-játékosok az utolsó passz, vagy a lövés előtt rendre rossz megoldást választottak, miközben egyre jobban hiányoltuk a vállalkozó kedvet, a bátorságot, az egy az egyben felvállalt akciókat. Görcsössé vált a Videoton játéka, a nagy akarás – úgy tűnt – olyan terhet rakott a lábakra, amivel nem tudtak a játékosok megbirkózni.

Külön pech, hogy az ETO a győztes gólt nem kidolgozott akcióból, hanem egy szerencsés, megpattanó labdából szerezte – a bajnokság, a tavaszi szezon, az utolsó mérkőzés dramaturgiája olyan volt, amilyet Alfred Hitchcock is csak a legjobb napjain ír. Természetes, hogy játékosnak, edzőnek, szurkolónak, most nagyon nehéz örülnie az ezüstéremnek, pedig ennél jobban, még soha nem szerepelt a hazai élvonalban a Videoton.

De örülni kell, és a jövőre figyelni, mert két és fél év alatt óriási utat járt be a licencét vesztett, perek által kaszabolt Vidi, amely bő egy hónap múlva nemzetközi kupameccsen léphet pályára. Nem állunk meg, továbbmegyünk, tovább építkezünk! Soha ne add fel!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >