Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Közelebb, mint gondolnánk
Közelebb, mint gondolnánk Nyomtatás E-mail
Írta: Sajtóanyag   
2010. május 29.

ImageA Megyeházán Richard Jungto urat, a Magyar Köztársaság Franciaországi tiszteletbeli konzulját fogadta dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke. „– Strasbourgi munkahelyemről nézve Magyarország sokkal közelebbinek tűnik, mint akár csak Franciaország távolabbi vidékei is.” – mondta a konzul, az Európai együttműködéseket elemezve. – „Az én feladatom az, hogy Magyarország és Franciaország kapcsolatait minden területen – a kultúrában, a gazdaságban, az oktatásban, a sportban, a turizmusban, vagyis mindenütt – fejlesszem, erősítsem. Európa jövője azon múlik, hogy az egyes nemzetek mennyire készek megismerni, elfogadni egymást”.

 

„Hogy mennyi hajlam, szándék lesz bennük az együttműködésre, mert hogy együtt erősebbek lehetünk, mint mindannyian, de külön-külön, az biztos!”

Image
.

Franciaország számos városának, régiójának van szoros nemzetközi kapcsolata külföldi városokkal, megyékkel, tartományokkal, nagyon sok németországival, de a francia–magyar kapcsolatok is igen dinamikusan fejlődnek – folytatta –, például az ilyen és hasonló látogatásoknak is köszönhetően.

Ami persze csak az első lépés – tette hozzá –, amit majd az egyes szervezetek kapcsolatfelvételeinek, egyeztetéseinek, együttműködéseinek kell követniük. Ő a maga részéről mindent megtesz, hogy ezt elősegítse.

Ezt követően dr. Balogh Ibolya beszélt arról, hogy az országban a nemrég lezajlott választásoknak köszönhetően jelentős politikai átrendeződés történt, és hogy ez minden bizonnyal az önkormányzati rendszer működésében, lehetőségeiben is megmutatkozik majd. Amolyan „0 pillanat” most ez – mondta –, vagyis a legalkalmasabb idő arra, hogy új és hasznos kapcsolatok, együttműködések köttessenek.

Image
.

A megye pedig kész minden olyan új ismeretség megkötésére, ami elősegítheti az értelmes célok elérését. Fejér, a maga 108 településével, két nagyvárosával, gazdag történelmi örökségével, kiváló természeti adottságaival, szívesen fogadja és viszonozza távoli régiók, megyék közeledését.

Ezt követően kiderült még, hogy a konzul előtt jól ismert mint Szent István királyunk személye, mint koronánk története, így megyénknek a történelmünkben játszott szerepét is kellően értékelni tudja.

Image
.

Látogatását a Megyeházán azzal zárta Richard Jungto konzul úr, hogy szívélyesen meginvitálta a megyei önkormányzati vezetőket, illetve a különféle területek – gazdaság, kultúra stb. – megyei képviselőit egy későbbi, elzászi látogatásra, hiszen – ahogy mondta – annak, hogy aktív, működő, hasznos kapcsolatok alakulhassanak ki, ez elengedhetetlen feltétele lenne.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >