Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Veletek, értetek, a hazámért fogok harcolni! Nyomtatás E-mail
Írta: orbanviktor.hu   
2010. május 29.

Image"Azért jöttünk ma össze, hogy megerősítsük szövetségünket, és azt, amit négy éve mondtunk: "én maradok, fent vagy lent, de mindig maradok, mert ez nem jutalom, hanem hűség kérdése. Engem mindig meg fogtok találni a sikerben, a bajban, az örömben, a munkában. És én az elkövetkező négy évben is harcolni fogok veletek, értetek, a hazámért." - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök.

 

"Nem a tisztem, hanem a szívem hozott ide" - ezekkel a szavakkal köszöntötte Orbán Viktor, hallgatóságát. Mint mondta, van, ami minden posztnál, tisztségnél fontosabb. "Itt a Kossuth téren, Önök előtt, előttetek egy vagyok azok közül, akik mindig hittek abban, hogy mi, magyarok képesek leszünk végérvényesen szakítani a kommunista múlttal és annak örökségével."

Orbán Viktor beszédében köszönetet mondott a megjelenteknek a kitartásért, az elszántságért, a bátorságért, mert mint mondta, azok nélkül, akik ma eljöttek a Kossuth térre nem történhetett volna meg a kétharmados forradalom. Innen indultunk nyolc évvel ezelőtt, és szerettem volna, ha a hosszú és keserves út végén együtt érkezünk be a célba - tette hozzá.

A miniszterelnök ezt követően egyebek között arról beszélt, hogy - miként fogalmazott - "nem babazsúrra" készülnek, hanem küzdelemre és munkára. Le kell győzni az elmúlt nyolc év szocialista örökségét, a munkanélküliséget, a korrupciót, a szélsőségek, és a bűnönzés terjedését, az elszegényedést - sorolta. Meglátása szerint, a magyarok nyugodt és békés fejlődést akarnak, amelyre a nemzeti egység lehetőséget ad.

A feladat egy olyan korszak megteremtése, amelyet a történelemben "modern békeidőként jegyezhetnek fel". Ehhez "szilárd gránittalapzatra" van szüksége az országnak. A kormány feladata, hogy megszervezze a gránit alapot létrehozó közös munkát. Az elmúlt nyolc év falakat emelt alap nélkül.

Falakat emelt idősek és fiatalok, városiak és vidékiek, munkaadók és munkavállalók közé, határon innen és túl élők közé, de még az emberek köré is. Ezért a jövőben "alapot kell építeni falak nélkül" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >