Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Hiszünk abban, hogy van még igazság a világon!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 29.

ImageA Közéleti Kört hét fiatal középiskolás tanuló alapította 2009 márciusában azzal a céllal, hogy felhívja az emberek figyelmét a hazaszeretet, a béke, az igazságosság, az összefogás, az egymás iránti felelősség fontosságára. „Hiszünk abban, hogy van még igazság a világon!” – mondták az alapítók, s ennek jegyében több „közéleti célt” is megfogalmaztak. Hogy sikerült-e ezeket elérni? Erről tartottak sajtótájékoztatót.

 

„Segíteni szeretnénk hazánkat abban, hogy felemelkedjen, hogy minél több problémája megoldódjon.” – mondta Kör vezetője, Döme Krisztián – „Azt szeretnénk, hogy egy jól járható utat találjunk afelé, hogy a magyar társadalom néhány évtized múlva anyagi, testi, lelki és szellemi szempontból egyaránt magasabb életszínvonalon éljen. E távlati célok eléréséhez bizonyos általános elveket és gyakorlati ötleteket, elképzeléseket szeretnénk az emberek figyelmébe ajánlani. Úgy gondoljuk, ha mindezek mentén közösen összefogunk, és véghezvisszük elképzeléseinket, akkor egy szebb, jobb jövő elé nézhetünk.”

A Közéleti Kör elsődleges tevékenysége, hogy ismeretterjesztő előadásokat tart és nyílt eszmecseréket kezdeményez olyan témákban, melyek fontos szerepet játszhatnak társadalmunk fölemelkedésében.

A főbb témakörök a következők:

• Közélet-társadalomszervezés

• Pszichológia-személyiségfejlesztés

• Technológia-környezetvédelem

• Kultúra

• Filozófia

• Történelem

Az elmúlt egy év során a környezetvédelem terén számos érdekes, jövőbemutató technikai megoldás mellett figyelemmel kísérték a nagy sikerekkel kecsegtető új magyar alternatív autó létrejöttét; …vagy pszichológiai téren jó példák az agyhullám-hangolás vagy az Érzelmi Felszabadulás Technika, korunk talán legsikeresebb és legmegbízhatóbb képességfejlesztő, stresszoldó, és érzelmi feszültségmentesítő módszerei… …de ez csak néhány példa, ezeken kívül még számos olyan érdekességről volt – és még lesz is szó, amelynek reális esélye van a gyakorlati alkalmazásra.

Kultúra terén voltak, vannak és lesznek különböző zenés és irodalmi estek, könnyűzenei, komolyzenei, népzenei stílusokban, vagy pl. történelemmel kapcsolatos előadások. Ezen kívül a Közéleti Körön egyéni elképzelések és filozófiai előadások is helyet kapnak, például a hazaszeretettel kapcsolatban, amely, ha belegondolunk, valójában minden egyéb téma mögött meghúzódik, minden témához illeszthető -- és innen is látszik fontossága.

„Egyik alapvető célunk, hogy az embereket hozzásegítsük az egészséges hazaszeretet ápolásához, mely által mindannyian becsülni tudjuk hazánkat, annak történelmét, kultúráját, és nem utolsósorban: az országunkban, környezetünkben élő embereket.” – mondta Döme Krisztián - „Úgy gondoljuk, hogy a fent vázolt elvek és gyakorlati megoldások együttesen képesek olyan szellemiséget kiépíteni, és olyan egyéni és közösségi cselekvőképességet életre hívni, mely által közelebb juthatunk egy harmonikusabb, sikeresebb és emberközpontúbb társadalom megteremtéséhez.”

A sajtótájékoztatón egyébként jelen volt Nemes Andrea és Kovács Ibolya szóvívők is, akik ismertették a Kör új kiadványát is, amely elérhető a www.kozeletikor.co.cc.   Honlapon. Ez az összeállítás tartalmazza – többek között - a KK mibenlétét, a tagok névsorát, az eddigi előadásokat.

 ( A Közéleti Kör előadásairól honlapunkon is rendszeresen tudósítottunk - és fogunk is a jövőben. Kísérjék figyelemmel!)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >