Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Egy átláthatóbb, olcsóbb, ellenőrizhetőbb önkormányzati működést szeretnénk"
"Egy átláthatóbb, olcsóbb, ellenőrizhetőbb önkormányzati működést szeretnénk" Nyomtatás E-mail
Írta: Taupert Henrik - Temesvári Márta   
2010. május 31.

ImageCsökkenni fog az önkormányzatokon belüli testületek létszáma – átlagosan a felére. Amennyiben a Parlament elfogadja a törvényjavaslatot, akkor Fehérvár esetében a 33 fős testület 21 fős testületté fog válni 2010 októberétől. A mostani 19 egyéni önkormányzati körzet helyett 14 lesz, valamint 6 listás mandátumot lehet szerezni, a 21. tag pedig a polgármester lesz. Ezzel több 10 millió forintot takarít meg a város költségvetése. – többek között erről is tájékoztatta a sajtó képviselőit dr. Cser-Palkovics András, amikor a Parlament alakuló ülése óta eltelt időszakot értékelte a Malom Házban.

 

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint az egyik legfontosabb dolog az, hogy az emberek lássák megvalósulni azt, amit a politikusok megígértek az elmúlt évek során, valamint a választási kampányban.

Image
.

Ilyen a kettős állampolgárságról szóló törvény, a kisebb parlamentre vonatkozó alkotmánymódosítás és választási eljárásról szóló törvény, a kisebb önkormányzatokra vonatkozó törvényjavaslat is.

Dr. Cser-Palkovics András véleménye szerint a kormány a 200 fős parlamenttel a 10 milliós népességhez és a 8 milliós választópolgárhoz megfelelő nagyságrendű parlament hoz majd létre 2014-re. Az önkormányzatok száma nem csökken, viszont az önkormányzatokon belüli testületek létszáma csökkeni fog, átlagosan a felére.

Image
.

Amennyiben a parlament elfogadja a törvényjavaslatot, akkor Fehérvár esetében a 33 fős testület 21 fős testületté fog válni 2010 októberétől. A mostani 19 egyéni önkormányzati körzet helyett 14 lesz, valamint 6 listás mandátumot lehet szerezni, a 21. tag pedig a polgármester lesz. Ezzel több 10 millió forintot takarít meg a város költségvetése.

A Fidesz politikusának reményei szerint egy egyértelmű többség fog kialakulni, amely egyértelművé teszi, hogy ki vezeti Székesfehérvárt, és kinek a felelőssége a város vezetése, azaz kin lehet majd – szükség esetén - számon kérni, hogy mit ígért meg, és mit tett Székesfehérvár érdekében.

Image
.

„Egy átláthatóbb, olcsóbb, ellenőrizhetőbb önkormányzati működést várunk a törvény elfogadása esetén.”- fogalmazott Dr. Cser-Palkovics András.

Kiemelte még a közbiztonság kérdését és annak megerősítését - utalva a három csapás törvényre és annak elfogadására. Mint mondta: joggal érzik az emberek a biztonságérzetüket rosszabbnak, mint bármikor. Az államnak pedig az a dolga, hogy ezt a biztonságérzetet javítsa.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Ennek egyik eleme a három csapás törvény benyújtása és elfogadása, a rendőrség megerősítése, az oktatás-nevelés kérdése valamint a munkanélküliség csökkentése és a gazdasági problémák orvoslása.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >