Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Az éjszakát a szabadban töltötte, de délelőtt épségben találták meg
Az éjszakát a szabadban töltötte, de délelőtt épségben találták meg Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 01.

ImageMegtalálták tegnap délelőtt azt a 76 éves beteg nőt, aki előző este tűnt el az előszállási idősek otthonából. A demens állapotú idős asszony a szabadban töltötte az éjszakát. Több tucatnyian keresték, s végül a település külterületén találták meg. Átfázva, de épségben szállították kórházba.

 

Vasárnap este fél hétkor kapta a jelzést a daruszentmiklósi körzeti megbízott, hogy az előszállási Nyugodt Évek Idősek Otthonából ismeretlen körülmények között eltűnt egy 76 éves női ápoltjuk, aki demens állapotú, térben és időben dezorientált.

R. Szabó Ágnes, FM RFK szóvivője elmondta honlapunknak, hogy a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő személyi állománya - köztük közrendvédelmi és közlekedésrendészeti járőrök, valamint a bűnügyi osztály nyomozói - azonnal megkezdték 12 fővel az idős személy felkutatását. A rendőrök segítségül hívták az Előszállási Polgárőrséget is, akik hét fővel vettek részt a kutatásban, valamint közreműködőként csatlakozott a kutatáshoz az idősek otthonának több dolgozója is.

Az éjszakai kutatást az erős esőzés, a kis látó távolság, valamint a járhatatlan utak nehezítették, így a keresés felfüggesztésre került, de a napfelkeltével, pihent emberekkel ma reggel tovább folytatódott. A délelőtt folyamán nyolc rendőr, négy polgárőr, valamint két intézeti dolgozó vette át a feladat végrehajtását négy szolgálati csoportban.

A begyűjtött adatok értékelése után sok esetben gyalogosan átvizsgálásra került az érintett terület. Végül 11 óra 07 perckor az otthon egyik alkalmazottja Előszállás külterületén, a Kanászdombon megtalálta a beteg asszonyt. A helyszínre érkező rendőrjárőrök terepjáró gépkocsijukba ültették az átfázott nénit, takaróval melegítették, majd mentőt kértek a helyszínre.

Az átázott ruházatú, de sértetlen asszonyt a rendőrök a terepjáró gépkocsival egy járható úthoz szállították, majd ott átadták a mentősöknek, akik a dunaújvárosi kórházba szállították további ellátás végett.

 
< Előző   Következő >