Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ulf Weinstock: "Olyan edző vagyok, amilyennel még nem találkoztak!"
Ulf Weinstock: "Olyan edző vagyok, amilyennel még nem találkoztak!" Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. június 04.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 új vezetőedzője önbizalommal telve kezdte meg munkáját a csapattal. A mester új játékrendszert és támadóbb szellemű jégkorongot ígér a szurkolóknak. - Ulf Weinstock számára nem volt teljesen ismeretlen a Sapa Fehérvár csapata: "Tavaly kint jártam egy EBEL-találkozón, a Red Bull Salzburg ellenin. A csapat kikapott 5-1-re, ám a szurkolók mégis boldogok voltak a meccs után és ünnepelték a csapatot. Ez már akkor megfogott. Utána 8-9 meccet megnéztem a tévében, ráadásul Csíkszeredában is sok jót meséltek a klubról."

 

"Nem volt nehéz döntés, hogy elfogadjam a szerződésajánlatot" - mesélte az igen közvetlen stílusú szakember.  

Ennyi összecsapást figyelemmel kísérve ki is alakultak benne az első benyomások a csapatról.

"Nem ismeretlenek számomra a problémák, amellyel a csapat tavaly szembenézett. Meggyőződésem, hogy tudok segíteni ezek megoldásában. Feltétlenül javítani kell az emberelőnyös játékon, van is a tarsolyomban kb. 15 igen trükkös figura. Alaposabban ki kell elemezni a játékoskeretet majd, ez alapján tudunk majd szemezgetni ezekből. Annyit elárulhatok azért, hogy egyiket-másikat a kézilabda sportág inspirálta, bizony, korábbi állomáshelyeimen sokszor csak néztek az ellenfelek, hogy mit is csinálunk a jégen.

Volt szezon, amikor a csapatommal megközelítettük a 40%-os emberelőnykihasználást - most az EBEL-ben ez nyilván túl ambiciózus cél lenne, de a tavalyi gyenge mutatót mindenképpen felül kell múlni. Feltűnt számomra a fórok mellett, hogy lassan megy át a csapat védekezésből támadásba, túlságosan mélyen hátulról indulnak a támadások, kevés a támadóharmadban megszerzett korong és az ütközés. Ezen változtatni fogunk, támadóbb szellemű és gyorsabb lesz a játékunk. A védőktől is - a megfelelő alapelvek betartása mellett - nagyobb hozzájárulást várok el a támadójátékhoz" - fejtette ki szakmai észrevételeit a mester.

Természetesen egy új játékrendszerre való átállás mindig rejt magában kockázatokat, de Ulf Weinstock optimistán tekint a jövőbe.

"1984 óta vagyok edző, sehol nem buktam meg. Tavaly Csíkszeredában nagyon közel álltam hozzá, de azt a problémát is megoldottam a csapatkapitány lecserélésével. Olyan edző vagyok, amilyennel itt Székesfehérváron még nem találkoztak!

A Sapa Fehérvár új rendszerben fog játszani, és amit tavaly láttam a csapattól, az alapján nem lesz gond az átállással, a csapat alkalmas az elképzeléseim megvalósítására. Támadóbb, kreatívabb lesz a játékunk, nagy hangsúlyt kap a mentális felkészítés. A játékosoknak tudniuk kell, hogy az ajtóm mindig nyitva áll előttük. El kell mondjam, hogy nyugodt ember vagyok, de egyetlen dolog ki tud hozni a sodromból: ha a játékosaim a fejemre sz*rnak. Elvárom a megfelelő hozzáállást mindenkitől" - nyomatékosította az edző.

Ulf Weinstock augusztus 1-jén érkezik vissza Székesfehérvárra, akkor veszi személyesen át az edzésmunka irányítását.

"Eddig minden csapatomnál rettenetesen kemény munkával telt nyári felkészülés, és most sem lesz másként. Embert próbáló lesz, aligha lesz problémája a játékosoknak az alvással" - egyértelműsítette a szakember.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >