Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Könyvheti programok a Kodolányi János Főiskolán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 04.

ImageA Kodolányi János Főiskola Könyvtára a hagyományokhoz híven idén is csatlakozott könyvbemutatókkal és közönségtalálkozókkal a 81. Ünnepi Könyhét székesfehérvári programjaihoz. Virágh Ildikó, a Kodolányi János Főiskola tanára, a Vörösmarty Rádió főszerkesztője sikeres kodolányisokat megszólaltató interjúkötetének közönségtalálkozójára június 2-án került sor. Bakonyi István, aki szintén a KJF tanára pedig Mesterek és tanítványok 2. című interjúkötetét Pozsgay Imre egyetemi tanár, politikus társaságában mutatja be 2010. június 8-án, 16 órakor a főiskola könyvtárában.

 

„A Kodolányi János Főiskolán hagyomány a végzett hallgatók pályakövetése, s ez adta az ötletet ahhoz, hogy Virágh Ildikó – aki maga is a főiskola oktatója –, megkeressen néhány volt kodolányist a sikeresebbek közül.” – nyilaktozta honlapunknak Tóth Bence marketing titkár – „A most megjelent kiadvány már a második ebben a sorozatban, hiszen tavaly szintén februárban jelent meg a szerző tollából egy hasonló interjúkötet. Ildikó könyvének mind a 18 beszélgetőpartnere a Kodolányi János Főiskolán végzett, majd nagyon gyorsan a hazai közélet fontos pozícióiban helyezkedett el: van közöttük országosan ismert műsorvezető (Gombos Edina), sikeres zenész (Bebe, azaz Abebe Dániel), és a hazai gazdasági, politikai élet számos meghatározó személyisége.”

A június 2-i közönség bemutatóra az Ünnepi Könyvhét jegyében került sor, melyen Virágh Ildikó évelején megjelent könyvét Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője mutatta be. A találkozón a ”Sikeres Kodolányisokat” Bácskai Gergely, Benkő Andrea és Kocsis Noémi képviselte.

Egy felsőoktatási intézmény igazi értékét az itt végzett hallgatók életútja adja. Hasonló irányvonalat képvisel Bakonyi István, a Kodolányi János Főiskola Kommunikáció és Médiatudomány Tanszékének oktatója Mesterek és tanítványok 2. című kötetében, hiszen legendás tanárokat és diákokat szólaltat meg. A könyvben a főiskola meghatározó személyiségeivel, valamint az itt végzett és ma már fontos médiaszemélyiségnek számító szakemberekkel készített interjúk szerepelnek.

A szerző miniportrét rajzol beszélgető partnereiről, és bemutatja a Kodolányihoz fűződő kapcsolatukat is. A most megjelenő második kötetben olyan a Kodolányihoz köthető nevekkel találkozhatunk, mint Pozsgay Imre, Wisinger István, Demeter Zsófia, Balajthy Ferenc, Bódi Zoltán, Szele Bálint, Kovács László, Román Károly, Máthé Vivien és Csordás Csilla.

„Míg az interjúknál határt szab a terjedelem, addig ezeket a könyvsorozatokat nem lehet befejezni, hiszen az ország tele van vezető pozíciókat betöltő volt kodolányisokkal, akik érdemesek arra, hogy újabb és újabb kötetek főszereplői legyenek.” – mondta Tóth Bence - „A most megjelent kiadványok tehát újabb visszaigazolásai a Kodolányi János Főiskolán folyó magas színvonalú oktatói és kutatói munkának.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >