Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság, a téma a Székely utca problémája volt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 09.

ImageÖsszeült a Helyi Védelmi Bizottság, hogy megtárgyalja az elárasztott Székely utcai területek ügyét. Az ülésen a jelenlévők döntést hoztak arról, hogy a Székely utca elöntött területeivel átellenben lévő földmedence oldalrézsűjét átvágják. Így a víz gravitációs elfolyása következtében várhatóan mintegy 20 cm-t fog csökkenni a vízszint. A víz a tervek szerint a jelenleg is vízzel elborított legelőterületre folyik, amelyet a Vízügyi Igazgatóság jelenleg is szivattyúzik a befogadóba.

 

Ezzel egyidejűleg feltárásra kerülnek a terület azon pontjai, ahonnan a szivattyúzási munka megkezdésre kerül.

Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. azonnal megkezdte a kb. 1000-1500 homokzsák feltöltését raklapokra helyezéssel és ezzel a Székely utcáról leágazó I.sz dűlő útját fogjuk előreláthatólag 2-3 nap múlva a dűlővel párhuzamosan egészen a vasúti töltésig lezárni.

„Fenti intézkedéseknek köszönhetően a Fehérvárcsurgói tározó vízszintjének süllyesztését nem megvárva, pár napon belül elkezdhető a terület szivattyúzása.” – nyilatkozta honlapunknak Stettler Zsuzsanna sajtóreferens – „A szükséges eszközöket és a munkálatok forrását a korábbiakhoz hasonlóan a Székesfehérvár városa biztosítja, a munkálatok minél hatékonyabb megvalósítása okán sor kerül továbbá a Tűzoltóság és a Széphő Zrt. tulajdonában lévő szivattyúk beállítására is.”

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6061&Itemid=35

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6026&Itemid=58

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >