Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A rend helyreállítása a legfontosabb közügy Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / orbanviktor.hu / MTI   
2010. június 10.

Image"Magyarország rendet akar. Az emberek tudják, hogy ez nyújt számukra biztonságot, és ez lehet az alapja a legfontosabb nemzeti ügyek sikerre vitelének." - hangsúlyozta Orbán Viktor a Honvédelmi Minisztérium keddi éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésén az Országházban. Nemcsak a közösség számára nélkülözhetetlen érték a rend, de az egyes ember számára is fontos tervei, céljai megvalósításához. Így a "rend helyreállítása a legfontosabb közügy ma Magyarországon".

 

A honvédség ennek a nemzeti ügynek az egyik fő bástyája. Hozzátette, rendet és biztonságot csak egy erős ország képes polgárainak biztosítani. Erős ország pedig nem képzelhető el hatékony és tekintélyes honvédelem nélkül.

Orbán Viktor véleménye szerint az emberek az áprilisi országgyűlési választásokon kinyilvánították, gyökeres változást akarnak az élet minden területén. Azt üzenték az új országgyűlésnek, az új kormánynak és az új honvédelmi miniszternek, hogy rendet, biztonságot és törvényességet szeretnének. A kormányfő úgy látja, a magyar honvédség több mint fegyveres testület, vagy hadsereg, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének az egyik védőbástyájává kell válnia. Az emberek az államtól várják a rend és a biztonság megteremtését. Annak helyreállítása, valamint védelme egyedül és kizárólag az állam feladata.

"Semmilyen magánkezdeményezésre, félkatonai szervezetekre" nincs szükség, ha van erős és hatékony honvédség és rendőrség - hangsúlyozta. A miniszterelnök rámutatott, újjá kell építeni a honvédelem egész rendszerét. A mainál erősebb, a 21. század követelményeinek megfelelő honvédségre van szükség. Aláhúzta, alapvető elvárás, "elkerülhetetlen követelmény" a rendvédelemben, illetve a honvédelemben dolgozókkal szemben a példamutatás. Példát kell mutatniuk a törvények betartásában.

----- Hende: a magyar honvédség megújítása, újjáépítése a feladat

Image
fotók: Pelsőczy Csaba

Hende Csaba a minisztériumi és katonai vezetők, valamint a meghívott vendégek előtt hangsúlyozta: az új vezetés egyik legfontosabb feladata, hogy kitartó munkával visszaszerezze a honvédség becsületét; "dolgozni jöttünk alázatosan és kitartóan a magyar érdekekért" - fűzte hozzá. A miniszter közlése szerint a honvédség megújítása után egy erős, ütőképes, jól felszerelt, bajtársias szemléletű, kiválóan képzett és a haza érdekeit és értékeit képviselő, korszerű hadsereg áll majd rendelkezésre.

Hende Csaba kijelentette, hogy minden hadsereg arculatát meghatározzák a tisztjei; honvédtisztnek lenni pedig hivatás és küldetés is egyben. Ezért megújítják a tisztképzés rendszerét, és korszerűsítik az oktatást, és mint fogalmazott, a tiszteket megtanítják parancsolni, de engedelmeskedni is, legfőképpen pedig győzni. A missziókkal kapcsolatban a Honvédelmi Minisztérium vezetője elmondta, hogy a legfontosabb a katonák biztonsága, ezért munkatársaival először éppen a közép-ázsiai országba utazik, ahol tájékozódik a magyar katonák helyzetéről, azután megteszik a szükséges lépéseket.

"Senkit sem hagyunk cserben sem most, sem a jövőben" - ígérte a miniszter. A feladatok között megemlítette, hogy szeretnék, ha a honvédség kiszámítható, stabil és méltányos életpályát tudna nyújtani a katonáknak, ezért a lehetőségekhez képest megemelik az illetményeket és gondot fordítanak a katonacsaládokra is.

A rendezvényen ismertették azokat a határozatokat, amelyek honvédségnél végrehajtott személycseréket rögzítik. Mások mellett ünnepélyes keretek között iktatták be Benkő Tibor altábornagyot, az új vezérkari főnököt, aki Tömböl László vezérezredest váltotta ezen a poszton, továbbá a Hazuga Károly altábornagyot, vezérkarfőnök-helyettest váltó Orosz Zoltán vezérőrnagyot.

Beiktatták Tóth András vezérőrnagyot is, aki Madarász Károly altábornagy utóda a Katonai Felderítő Hivatal(KFH) főigazgatói posztján és a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) új főigazgatóját, Domján László dandártábornokot, aki Kovácsics Ferenc altábornagy helyére került.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >