Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Népszerű a szakdolgozati workshop Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 11.

ImageTovábbra is népszerű a turizmus szakos hallgatóknak meghirdetett szakdolgozati workshop. - A kodolányis hallgatók kutatási tevékenységének ösztönzése érdekében a Turizmus Tanszék 2006 óta minden évben szakdolgozati versenyt szervez a végzős turizmus szakos hallgatók számára. A sorrendben hatodik megmérettetésre, 2010. június 7-én a Kodolányi János Főiskola Budapesti Regionális Oktatási Központjában került sor.

 

Az eredményes szakdolgozat-védéshez és záróvizsgához segítette hozzá a hallgatókat a Kodolányi János Főiskola Turizmus szakos hallgatóknak meghirdetett szakdolgozati workshopja.

Tóth Bence marketing titkár elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy a nappali és levelező tagozatos, szakdolgozatot benyújtó hallgatók számára meghirdetett workshopot a főiskola Turizmus Tanszéke 2006-ban azzal a szándékkal hozta létre, hogy megmérettetési lehetőséget biztosítson a példamutató szakdolgozatot készített hallgatóknak. A verseny kiváló alkalmat teremtett a záróvizsgára és a szakdolgozat PowerPoint bemutatóval történő védésére való felkészülésben is.

„A feldolgozott témák sokszínűsége és a prezentációk magas színvonala jól illusztrálja a Kodolányi Főiskola Turizmus Tanszékén folyó kutatómunkát és kiválóan tükrözte a turizmus sokrétűségét. Erre kiváló példa, hogy a hat döntős dolgozatból három a szexturizmusról szólt, de nagyon jó volt látni, hogy a három hallgató három teljesen különböző módon dolgozta fel ugyanazt a témát.” – mondta el Dr. Rátz Tamara, a Kodolányi János Főiskola Turizmus Tanszékének vezetője.

Az elhangzott előadásokat hattagú szakmai zsűri értékelte. A zsűri elnöke Termes Nóra, az IBUSZ hálózati és marketingigazgatója volt, tagjai pedig a Kodolányi Turizmus Tanszékének oktatói (Kátay Ákos, Dr. Irimiás Anna, Dr. Füreder Balázs, Meszes István és Kiss Róbert).

A szakdolgozatok versenyébe benevezett hallgatók közülük hatan mutatták be dolgozatukat a döntőben, ahol a szóbeli, prezentációval színesített előadásokat követően született meg a végeredmény:

1. Nyizsnyik Zsuzsanna: Szexturizmus hazai és nemzetközi szinten (témavezető: Szűcs László)

2. Hajdu Antónia Júlia: Gasztronómiai témájú regények és filmek motivációs hatásai (témavezető: Kökény István)

3. Villám Krisztina: A mosoly mint turisztikai vonzerő.

Fogadókészség és vendégszeretet szerepe a turizmusban (témavezető: Dr. Michalkó Gábor)

A versenyen megosztott 4. helyezésben részesültek a következő hallgatók:

4. Tóth Adrienn: Az egészséges életmód térnyerésével, "trenddé" válásával hogyan változnak a turisztikai szolgáltatókkal szemben támasztott igények és elvárások? (témavezető: Dr. Rátz Tamara)

4. Rónyai Márta: Sex on the Beach, avagy női "románcturizmus" a Karibi térségben (témavezető: Kökény István)

4. Dobozi Dorina: Szexturizmus a világ turizmusában (témavezető: Dr. Hinek Mátyás)

A verseny keretében került sor a Magyar Turizmus Zrt. által évente kiírt turisztikai szakdolgozat pályázatra benevezett dolgozatok kiválasztására.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >