Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Gyűjtés a Fejér megyei árvízkárosultak javára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 11.

ImageA Fejér Megyei Nyugdíjasok Közhasznú Érdekvédelmi Szervezete pénzbeni, és tárgyi árvízsegély felhívását karolta fel a megyei önkormányzat. A nyugdíjasok szervezete azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy regionális kulturális találkozójuk idején (melynek június 18-án a Megyeháza Díszterme ad otthont) adománygyűjtést folytathassanak az árvizeket leginkább megszenvedett megyei települések javára. Fejér Megye Közgyűlésének elnöke, dr. Balogh Ibolya az ötletet jónak, mi több követendőnek találta, ezért a 18-i időpontig a gyűjtés kiterjesztését és támogatását indítványozta.

 

„Ennek értelmében az önkormányzat munkatársai több más szervezettel, intézménnyel és magánszeméllyel egyeztetve a pénzbeni adományokhoz gyűjtődobozokat helyeznek el, a tárgyi adományok gyűjtéséről és tárolásáról pedig a Megyeházán gondoskodnak.” – nyilatkozta honlapunknak Csathó Barna kommunikációs referens.

A pénzgyűjtők a következő helyeken lesznek kitéve:

Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza

Fejér Megyei Szent György Kórház

Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága (Fő utcai épület, esetlegességgel az Országzászló téri épület)

Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár (felnőtt könyvtári részleg)

Alba Volán – székesfehérvári autóbusz-pályaudvar

Vörösmarty Színház

Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub

Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja

Dr. Hernádi Mária bőrgyógyász rendelője

Tárgyi adományként nem romló élelmiszereket, tisztító- és fertőtlenítő szereket, esetleg a tönkre ment háztartásokban feltehetően pótlásra szoruló használati-, ruházati- és műszaki cikkeket, eszközöket várnak a Megyeházára. Mind a pénzbeni, mind a tárgyi adományok szétosztásáról június 18. után, a települések elszenvedett kárainak és a gyűjtés eredményének ismeretében dönt a Megyei Védelmi Bizottság. Mind a döntésről, mind az eredményről, mind pedig az átadásról beszámolunk a megye honlapján.

Csathó Barna elmondta, hogy az idő rövidsége miatt pénzgyűjtő dobozoknak már nem sikerült beszerezni az általánosan ismert, átlátszó gömböket, de a kihelyezés mindenhol úgy történik, hogy a gyűjtőhely állandó megfigyelés, védelem alatt legyen.

A Fejér Megyei Nyugdíjasok Közhasznú Érdekvédelmi Szervezete, a Fejér Megyei Önkormányzat és minden közreműködő, segítő szervezet, személy számít az Ön nagylelkű adományaira, hogy enyhíteni tudja bajukban sokak, másképpen nehezen enyhíthető szűkölködését.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >