Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A Fidesz polgármesterjelöltje: Dr. Cser-Palkovics András Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 11.

ImageRóth Péter, a Fidesz székesfehérvári elnöke sajtótájékoztatóján pártja képviseletében bejelentette, hogy szervezetük egyhangú döntéssel Dr. Cser-Palkovics András jogászt, országgyűlési és városi önkormányzati képviselőt jelöli Székesfehérvár polgármesterévé. A jelölésről a Fidesz Önkormányzati Választást Előkészítő Bizottsága hozza meg a végső döntést. Cser-Palkovics András elmondta, hogy a parlamenti választásokon megnyilvánuló nemzeti egységbe szeretné kovácsolni Székesfehérvár polgárait is, hogy a ki nem használt lehetőségek városa egy új, határozott vezetéssel, átláthatóbb, olcsóbb és ellenőrizhető önkormányzati testülettel visszanyerje méltó helyét a magyar városok rangsorában.

 

Róth Péter városi elnök a döntés okait sorolva kiemelte, hogy a Fidesz az elmúlt tizenkét év látszatvezetése után olyan új, határozott vezetőt képzel el a város élére, aki Székesfehérvár demokratikus hagyományait ismerve, azokat maga is formálva, aktívan, határozott lépésekkel irányítja Székesfehérvárt a város súlyának, adottságainak, lehetőségeinek megfelelő fejlődés útjára.

Image
.

,,Az önkormányzatot három ciklus óta uraló, csak a nevében baloldali politika láthatóan egyre kevéssé tudja a város ügyeit előre mozdítani" - fogalmazta meg Róth Péter - ,,az elvesztegetett évtized után most itt a lehetőség, hogy korszerű módszerekkel, lendülettel, bátran és becsületes munkával Székesfehérvárt újra fejlődési pályára állítsuk."

Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy megtiszteltetésnek tekinti a Fidesz jelölését, szerényen és alázattal végzi majd ezt a munkát. Nagyra értékeli, hogy maga mögött tudhatja a város másik két parlamenti képviselője, Brájer Éva és Vargha Tamás támogatását.

Image
.

Velük, és az önkormányzati munkában évek óta edződő felkészült, tisztességes csapatával valóban új színt tervez hozni a város életébe: ,,Szeretném megvalósítani helyben is azt a nemzeti egységet és összefogást, mely felhatalmazást ad Székesfehérvár polgármesterének arra, hogy határozott vezetéssel a korábbinál átláthatóbb, olcsóbb és ellenőrizhető önkormányzati testülettel vághasson neki annak a munkának, ami Székesfehérvárt újra a magyar városok élvonalába emeli."

A Fidesz városi szervezetének ajánlása alapján a jelölt személyéről párt Önkormányzati Választást Előkészítő Bizottsága hoz hamarosan végleges döntést. Az őszi önkormányzati választáson induló egyéni képviselőjelöltek személye is eldől a közeljövőben, így a Fidesz polgármesterjelöltjének egy egységes, erős csapat élén lesz lehetősége felkészülni a választásra és az azt követő önkormányzati munkára.

Image
.

Dr. Cser-Palkovics András 1974-ben született Székesfehérváron. Felesége, Edina történelem-földrajz szakos tanár. Két gyermeke van, Zalán (2003) és Ágoston (2007). 1993-ban érettségizett a József Attila Gimnáziumban, majd a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán végezte tanulmányait. A diploma megszerzése után vállalati jogtanácsosként helyezkedett el, a munka mellett európai szakjogászi képesítést szerzett a Pécsi Tudományegyetemen.

Image
Fotó: Temesvári Márta

2002 óta önkormányzati képviselő Fehérváron. Nyolc éven át a Fidelitas országos alelnöke volt. A 2006. évi országgyűlési választásokon Fejér megyei területi listán szerzett mandátumot, a Parlament Kulturális és sajtóbizottságában, illetve a Mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságában tevékenykedett.

A Fidesz elnöki stábjának helyettes vezetőjeként, a párt helyettes szóvivőjeként is dolgozott. A 2010. áprilisi választásokon Fejér megye 1. sz. választókerületében nagy többséggel választották országgyűlési képviselővé. Az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság alelnöke.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >