Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nagyréti bukás után vígasz röpi Kispesten
Nagyréti bukás után vígasz röpi Kispesten Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 17.

ImageBudapesten, a hűvösvölgyi Nagyrét Sportcentrumban rendezték az országos strandröplabda-bajnokság első fordulóját a hétvégén. Vagyis rendezték volna, ha legalább arra alkalmas pálya lett volna... A beugró Kispest Open valamelyest megmentette a hétvégét. Pecsuvácz Péter sajtóreferenstől megtudtuk, hogy sajnálatos módon elmaradt a Magyar Röplabda Szövetség által kiírt hivatalos bajnokság első fordulója, mivel a helyszín nem volt alkalmas a rendezésre.

 

„Hogy miért nem, és hogy miért a forduló napjának reggelén derült ez ki a rendezők számára – és egyúttal a feleslegesen elutazó játékosok számára is –, nem tudjuk, de egy biztos: ez egy újabb hatalmas blama a honi sportágnak.” – mondta Pecsuvácz Péter, aki elárulta, hogy a szervezők vállalták, hogy megvizsgálják annak lehetőségét, hogy miként tudják anyagilag visszatéríteni a sportolók úti- és szállásköltségeit, illetve azt is kijelentették, hogy megpróbálják a mostani fordulót is későbbi időpontban bepótolni.

Image
.

Szerencsére azonban a strandröplabdás lányok és fiúk feltalálták magukat, és szinte valamennyien úgy gondolták, ha már eljöttek, akkor játszani is akarnak! Igazi mentőövnek tűnt a Kispest Open, melyet a Kispest SE szervez minden évben, és éppen ezen a hétvégén is volt egy fordulója.

Az Open szervezője, Kerekes Balázs örömmel vette a váratlan érdeklődést, és néhány apróbb versenykiírás-módosítás után kis túlzással és némi iróniával a szövetség helyett megszervezte (nem hivatalosan) az ob-t.

Image
.

A nőknél és a férfiaknál is egyaránt 16-os táblán versenyeztek a párosok, a győztesek főágon, a vesztesek vigaszágon menetelhettek a legelőkelőbb pozíciókért. A Kispest Open ad hoc jellegű mezőnyének színvonalát olyan nagynevű sportolók emelték, mint a Koch és Bagics testvérek, vagy éppen Dambendzet Nathalie és Nyári Virág.

A Megalink.hu és a maximumSPORT.hu támogatásával is elindult egy páros a nők mezőnyében: a teremben a székesfehérvári MÁV Előre SC-ben pattogtató Molnár Hanna korábbi csapattársával, az immáron ex-mávos Pintér Zsanettel párt alkotva próbált szerencsét.

Image
.

Végül egy győzelemre és két vereségre futotta az erejükből, így a 16-os mezőny 9. helyén zártak. Ami pedig a torna végeredményét illeti: a férfiaknál a Maksa Zoltán-Nacsa Gábor kettős győzedelmeskedett, míg a nőknél a Dambendzet Nathalie-Józsa Zsuzsanna duó zárt első helyen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >