Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Adományokat gyűjtenek az árvízkárosultaknak
Adományokat gyűjtenek az árvízkárosultaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 17.

ImageAdománygyűjtésbe kezdett Székesfehérvár Önkormányzata az ország árvíz sújtotta területein élő emberek javára. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András és Brájer Éva országgyűlési képviselő, Bocsi-Meleg Ilona a Kistérségi Szociális Iroda helyettes vezetője, valamint Végh Dalma.

 

„Minden időszakban fontos a társadalmon belüli szolidaritás, különösen igaz ez a természeti katasztrófák esetén” – kezdte a sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, majd elmondta, hogy a katasztrófa szolidaritásra kötelez mindenkit.

 

Image
.

Így Székesfehérvár Önkormányzata is szükségét érzi annak, hogy segítsen a rászorultakon. A politikus arra kér mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten adakozzon azok javára, akik a szélsőséges időjárás miatt erre rászorulnak.

Mint mondta: a parlament előtt van már az a javaslat, amely arra vonatkozik, hogy az adományok újra áfamentesek legyenek. És ez – dr. Cser-Palkovics András reményei szerint – az adakozó kedvet is növelni fogja majd.

 

Image
.

Kifejtette továbbá, hogy az egyik legkomolyabb segítség egy olyan raktárbázis létrehozása lenne, ahol ellenőrzött körülmények között lehetne összegyűjteni és továbbadni az adományokat.

Dr. Cser-Palkovics András után Brájer Éva szólt a sajtó képviselőihez. Elmondta, hogy a Széphő felajánlott egy 250 m2-es raktárhelységet, ami azért is fontos, mert számos bútorfelajánlás érkezett. A Városház téren felállítottak egy faházat, ahol elindították az adománygyűjtést.

 

Image
.

„Ezeknek az adományoknak azonban a megfelelő helyre el is kell jutnia.” – mondta a képviselő asszony, aki kifejtette, hogy Székesfehérváron a megyei károsultak problémáját pontosan ismerik, de, hogy Borsodban hol van szükség segítségre, ahhoz az ottani szakemberek koordinálására lesz szükség.

 

Image
.

Végezetül Bocsi-Meleg Ilona és Végh Dalma emelkedett szóra, akik elmondták, hogy nagy szükség van tisztítószerekre és fertőtlenítőszerekre, bébiételekre, pelenkákra, tartós csomagolt élelmiszerre és háztartási textilekre.

Akinek kérdése van az adományozással kapcsolatban, az a 22/537 110-es telefonszámon tud bővebb információkhoz jutni.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >