Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Énekes Lajos: Senki sem pihenhet!
Énekes Lajos: Senki sem pihenhet! Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. június 22.

ImageEzen a héten véget ér a szárazedzés időszaka, ám klubunk játékosai ezt követően sem pihenhetnek: egyéni tréningekkel kell magukat szinten tartani a július végi találkozásig. Minderről Énekes Lajos másodedző nyilatkozott honlapunknak.

 

- Mióta folyik a munka, s milyen feladatokat végzett a társaság?

- Négy hete dolgozunk együtt a srácokkal, két csoportban. A válogatottak, illetve az idősebbek picivel több pihenőt kaptak, a munkát a fiatalabb korosztály kezdte meg előbb. Most még a farm- és az EBEL csapatunk is együtt emelgette a súlyokat, rótta a kilométereket, de emellett szökdelés, biciklizés egyaránt szerepelt a programban. Szerintem senkinek nem jelentettek újdonságot ezek a feladatok, ha lehet ilyet mondani, a szokásos szárazedzés „nyűgjeit” kellett mindenkinek elviselni. De a játékosokon látszott, igazán profik, zokszó nélkül végezték a feladatokat, amelyekbe azért próbáltunk belecsempészni néhány olyan elemet, ami színesebbé teszi ezt a fajta komplett, összetett munkát, ami a következő idény erőnléti alapjait határozza meg.

- Hol tartották az edzéseket?

- Leginkább a Cosmo Fitnesz Centrumban, ők rengeteget segítettek nekünk azzal, hogy használhattuk a termeiket, s emellett a Volán sportcentrumban is gyakran megfordultunk.

- Meddig tart a száraz felkészülés, s miként alakul a további program?

- A héten még tartanak a tréningek, de aztán pihenőre vonulhatnak a játékosok. Pontosabban: senki sem pihenhet, mert egyénileg készülniük kell, hogy a júliusi találkozásra, s a további munkára szinten tartsák magukat. A fiatalabbak kettő, míg az idősebbek három hét pihenőt kapnak, s augusztustól már jég is vár bennünket.

- Kihagyhatatlana a kérdés: mi a véleménye az új edzőről, Ulf Weinstockról?

- Sokat még nem tudok róla, mert két nap volt is összesen, akkor beszélgettünk néhány órát, s majd augusztusban kapcsolódik be a felkészülésbe. Minden segítséget megadunk neki Kóger Istvánnal együtt.

- Változik majd a másodedzők feladata az új tréner mellett?

- Erről még konkrétan nem beszéltünk, de nem hiszem. Már a mostani edzések során is Kóger István foglalkozott a fiatalokkal, lévén ő lesz a farmcsapat edzője, s ha beindul a bajnokság, akkor meccsekre is alig-alig tud bennünket elkísérni, míg én az idősebbeket edzettem. Ulf Weinstock egyelőre nem szólt bele a szárazedzésekbe, az pedig valahol természetes, hogy a az elvégzett munkáról és a különböző felmérések eredményiről információkat kér. Várom már a közös munkát, sok érdekességeket láthatunk majd…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >