Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Továbbképzés az eddig mostohán kezelt napközi otthoni pedagógusoknak
Továbbképzés az eddig mostohán kezelt napközi otthoni pedagógusoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens, KJF   
2008. július 12.

ImageIskolai napközi otthoni nevelőmunka elmélete és gyakorlata témájú 30 órás akkreditált továbbképzésnek adott otthont a Kodolányi János Főiskola július 1-4. között Székesfehérváron.

A tanfolyam előzményeként 2008-ban a Kodolányi János Főiskola rendezte meg a Napközi Otthoni Pedagógusok III. Országos Konferenciáját. A résztvevők megvitathatták és állást foglalhattak a hazai közoktatás részét képező napközi otthoni nevelőmunka helyzetével, jövőbeli teendőivel kapcsolatban. Fontos küldetése volt a konferenciának, hogy felhívja a szakma, az oktatáspolitikusok figyelmét arra, hogy a társadalom elszegényedő rétegéhez tartozó szülők gyermekei a tanulási és szociális ellátás vonatkozásában kiemelt figyelmet kapjanak.

A program zárásaként felmerült a napközi otthoni nevelők továbbképzésének szükségessége is. Az ötlet 2008. július 1-4 között meg is valósult, a Kodolányi János Főiskola dr. Füle Sándor főiskolai tanár, a hazai napközi otthoni pedagógiai országos szakértőjének akkreditált programja alapján 30 órás tanfolyamot szervezett az érdeklődő pedagógusok számára. A tanfolyam során a hallgatók megismerkedhettek a hazai napközi otthoni pedagógia történetével, ismereteket szerezhettek a korszerű tanulói tanulási technikákról, a szabadidős programok vezetéséről, az egészséges életmódra nevelésről, a társas közösségi kapcsolatok fejlesztésének módjairól, az antiszociális viselkedés kezeléséről. A résztvevők szóbeli és írásos visszajelzései tanúskodnak, hogy a tanfolyamot folytatni kell praxis jellegű ismeretek közvetítésével.

A 45 fő részvételével zajlott négynapos tanfolyamot a tervek szerint a főiskola 2009-ben is megrendezi a jelenlegi és az újabb pedagógus hallgatók számára. Czompó Zsuzsanna a Lovasberényi Általános Iskola napközis nevelője így vélekedett a programról: „Nagyon tetszettek az előadások, a gyakorlatban jól hasznosítható, munkánkat megerősítő ismereteket kaptunk. Több előadó magával ragadó, élményszerű előadást tartott, így kiemelném Dr. Füle Sándor és Kovácsné Erdélyi Ágnes magas színvonalú prezentációját. Köszönjük a főiskolának a színvonalas szervezést.” A tanfolyamot a Kodolányi akkreditáltatta orosházi telephelyére is, ezzel lehetőséget teremtve a tiszántúli (és esetleg a határokon túli) nevelők részvételére. A dunántúliak és a budapestiek természetesen a jövőben is Székesfehérváron vehetnek részt a Kodolányi János Főiskola szakmai továbbképzésén.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >