Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A svéd elitligából erősít a Videoton!
A svéd elitligából erősít a Videoton! Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. június 29.

Martin Kayongo-Mutumba és Bojan Djordic, a svéd AIK Solnából igazolnak a Videotonhoz. - Két rutinos játékossal erősödött a Vidi kerete. A klub ugyanis megállapodást kötött a svéd élvonal sztárcsapatából, az AIK Solnából érkező Martin Kayongo-Mutumbával és Bojan Djordjiccsal. A játékosok kedden délelőtt írják alá szerződésüket Székesfehérváron, majd csatlakoznak az Ausztriában edzőtáborozó kerethez.

 

Martin Mutumba ugandai felmenőkkel büszkélkedik, de 1985-ben, Svédországban, Stockholmban született. Első egyesülete a Vasalunds IF volt, amelyben hagyományosan sok afrikai fiatalt foglalkoztat a magyar származású edző Bóné Gusztáv. Mutumba 1998-ban lett az AIK Solna játékosa, de csak tizennyolc éves koráig maradt a sárga-feketéknél. Igaz akkorra már - még 17 évesen, a Kalmar elleni meccsen – bemutatkozott a svéd élvonalban.

Kicsi vargabetű következett a pályafutásában, 2004-ben a Vasbyvel állapodott meg, de nem tudott pályára lépni, mert a barátaival játszva eltörte a lábát, majd játszott a finn Inter Turkuban (2005-2007), és most már „tényleg” a Vasbyban (2008). Utána visszatért az „Aikóhoz”, erre a periódusra esnek pályafutása legnagyobb sikerei: 2009-ben bajnok (a döntőben ő adta a győztes gólnál a passzt) és kupagyőztes, 2010-ben Szuperkupa-győztes lett a sárga-feketékkel. Két klubot érdemes még említeni, ahova „majdnem” szerződött: 2008-ban a skót Hibernians és a Deportivo la Coruna is csábította a 177 centis csatárt.

Bojan Djordic, a 183 centis bal oldali támadó középpályás, Belgrádban született 1982. február 6-án, de ő is Svédországban nőtt fel. Az IF Brommapojkarna neveltje, de 1999-ben, hatéves szerződést (!) kötött a Manchester Uniteddel. Bár Sir Alex csapatában csak egyetlen bajnoki meccsen játszott, kölcsönben jó csapatokban – Sheffield Wednesday, Aarhus GF, Crvena zvezda – futballozott, majd 2004-ben a glasgow-i Rangers FC vásárolta meg.

A skót sztárcsapat után a Plymouth Argyle következett, majd 2008-ban igazolt az AIK Solnához. 2004-ben szerb bajnok és kupagyőztes, 2005-ben skót bajnok és Ligakupa-győztes, 2009-ben svéd bajnok és kupagyőztes, 2010-ben svéd Szuperkupa-győztes lett!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >